Vili Ošlaj – prvi Slovenec, ki se je preizkusil (in zmagal) v reli prvenstvu Bližnjega vzhoda

Avtomobilizem, Reli, Šport

Vili Ošlaj je eden najbolj izkušenih in prepoznavnih slovenskih sovoznikov v reliju. V letošnji sezoni je ob vozniku Janiju Trčku osvojil naslov državnega podprvaka Slovenije v konkurenci sovoznikov. Svoje bogate izkušnje pa ne pridobiva le na domačem terenu, pač pa že nekaj časa izredno uspešno nastopa v reli prvenstvu Bližnjega vzhoda – MERC (Middle East […]

Vili Ošlaj - prvi Slovenec, ki se je preizkusil (in zmagal) v reli prvenstvu Bližnjega vzhoda

Vili Ošlaj je eden najbolj izkušenih in prepoznavnih slovenskih sovoznikov v reliju. V letošnji sezoni je ob vozniku Janiju Trčku osvojil naslov državnega podprvaka Slovenije v konkurenci sovoznikov. Svoje bogate izkušnje pa ne pridobiva le na domačem terenu, pač pa že nekaj časa izredno uspešno nastopa v reli prvenstvu Bližnjega vzhoda – MERC (Middle East Rally Championship). Zanj se je letošnja sezona nedavno zaključila v velikem slogu – s prestižnim naslovom prvaka v skupini N! Viliju Ošlaju smo ob tem uspehu zastavili nekaj vprašanj …

Kako poteka MERC (Middle East Rally Championship)?

MERC je v sezoni 2016 zajemal 8 relijev – Katar, Kuvajt, Iran, Libanon, Ciper, Jordanija, Oman ter Dubaj (ZAE), ki so vsi razen libanonskega potekali na makadamski podlagi. Dirke tega ranga zajemajo cca. 250 km/HP, tako da gre za precej fizično naporne preizkušnje. Vse skupaj otežuje še precej visoka temperatura ozračja.”

Kateri so vaši najmočnejši “nasprotniki”?

“V MERC-u tekmujejo znana imena, kot so npr. Nasser Al Attiyah, Khalid Al Qassimi, Yazeed Al Rajhi, Abdulaziz Al Kuwari – vsi v RRC dirkalnikih, ter Salah Bin Eidan, Abdulla Al Kuwari ter Khalifa Al Attiyah v dirkalnikih razreda R5, oz. skupine N. Zelo znana in uspešna je posadka Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel, ki je letos osvojila Dakar, Cross-country Rally Championship, Middle East Rally Championship ter WRC2. Prav tako je Nasser z zmago v Omanu izenačil rekord 60-ih zmag v MERC-u z Mohammedom Bin Sulayemom. Ta teden bo na reliju v Dubaju lovil 61 zmago.”

Kako bi ocenili samo zahtevnost tekmovanja?

“MERC je glede na konfiguracijo terena zelo zahtevno prvenstvo, saj gre resnično za ekstremne pogoje, kjer so dirkalniki izpostavljeni maksimalnim obremenitvam. To še posebej velja za vozila skupine N ter vozila na sprednji pogon (npr. Abu Dhabi Racing Team uporablja Citroene DS3 R3T).”

Vili Ošlaj

MERC zaznamujejo težki pogoji za posadke in dirkalnike

Kako je potekala letošnja sezona?

“Sezona se je začela v novembru s prvim, ter v decembru z drugim relijem za DP Kuvajta. Takrat smo bili prisotni samo kot ekipa, ki je skrbela za avtomobil STS Racing Teama (priprava pred dirko, med dirko, ter pregled dirkalnika po dirki) z voznikom Salahom Bin Eidnom. V januarju in februarju smo imeli 3. in 4. reli za DP Kuvajta, kjer sem začel sodelovati tudi kot sovoznik. Dirki sva končala na 2. in 1. mestu. S tem sem si zagotovil 2. mesto v generalni razvrstitvi za Kuvajtski DP za sezono 2015.

To je bil dober test za uvod v sezono MERC-a, kjer sva štirikrat dosegla zmago v skupini N (Katar, Kuvajt, Iran in Oman). S tem sva dirko pred koncem že postala prvaka MERC-a v skupini N, kar smatram za velik uspeh, saj do sedaj po meni znanih podatkih nihče iz področja bivše Jugoslavije ni dosegel česa podobnega. Poleg tega trenutno zasedava tudi četrto mesto v generalni razvrstitvi. Na žalost smo ravno včeraj izvedeli, da bomo izpustili zadnji reli v Dubaju, saj se bomo raje pripravili na začetek nove sezone za DP Kuvajta, ki se začne že v prvem tednu decembra. Prav tako se potegujeva za visoka mesta v katarskem DP, kjer sem trenutno na 2. mestu v generalni razvrstitvi.

Prednost MERC-a je v tem, da ima pavzo ravno, ko se prične slovensko DP, tako da me ne ovira, oz. se dirke med seboj ne pokrivajo.”

Vili Ošlaj

Vili Ošlaj je osvojil naslov prvaka v skupini N

Kdo je voznik v vaši posadki? Kako poteka vajino sodelovanje?

“Sodelovanje s Salahom se je razvilo iz uspešnega sodelovanja pri pripravi in vzdrževanju dirkalnika. Gre za popolnoma novo poglavje v moji sovozniški karieri, saj so tereni in podlaga popolnoma drugačni od nam znanih v tem delu Evrope. Že samo popisovanje v angleškem jeziku je dokaj velik preskok, kaj šele popisovanje hitrostnih preizkušenj, katere so zelo zahtevne, saj je opornih točk, oz. markacij zelo malo. Če prištejem še vreme, ko piha in dviguje pesek, je resnično težko brati v pravem ritmu in hkrati še usmerjati voznika na pravo traso HP. Veliko drugih sovoznikov uporablja »Garmina« za pohodništvo, kjer jim organizator naloži traso HP-jev in tako veliko lažje sledijo hitrostni preizkušnji. Vsak reli je imel svoje zakonitosti in posebnosti. Kolikor smo se pogovarjali z ostalimi tekmovalci, smo si bili enotni, da je bil reli v Iranu resnično najlepši. Lepe HP ter večtisočglava množica na startu in cilju relija.”

Vili Ošlaj

Ošlaj sodeluje z voznikom Salahom Bin Eidnom

Kako je prišlo do tega, da tekmujete v prvenstvu MERC?

“Če pogledam nazaj v leto 2009, ko sem se odločil odpreti podjetje za prodajo tekmovalne opreme, je bil fokus usmerjen tudi v tujino. Z veliko dela in truda sem uspel pridobiti zaupanje določenih ljudi, ki so povezani z motoršportom na Bližnjem vzhodu. Vsekakor ni lahko delati v tem okolju, saj so kulturne razlike zelo velike. Če v Evropi čas merimo v sekundah, ga tam v dnevih. Osebno sem to dokaj težko sprejel, saj sem navajen delati kar se le da hitro in efektivno.”

Vili Ošlaj

Bližnji vzhod je zelo specifično okolje za šport, kot je reli

Kako bi primerjali evropski reli in reli na Bližnjem vzhodu?

“Primerjave enostavno ni mogoče narediti. Gre za resnično specifičen teren, katerega v Evropi (Sloveniji) ni mogoče najti. Mogoče bi lahko posamezne dele hitrostnih preizkušenj iz Irana ter Omana uspel najti tudi pri nas, saj gre za bolj razgiban teren, kjer je tudi precej višinske razlike. Če gledam samo pripravo na dirko, pa je razlika še veliko večja. Sovozniški del zajema precej več kot le branje zapiskov. Že samo okolje, ki je meni popolnoma novo, zahteva temeljit pregled road booka, ter ponoven pregled posnetkov iz popisa trase. Sam iščem nove načine kako zapiske pripraviti ter brati na kar se da optimalen način. Velikokrat pride do hitrih sprememb v branju zapiskov, saj iz resnično hitrih delov kjer si ovinki sledijo po več kot 500m ravnine (hitrost preko 180 km/h), nastopijo tehnično zahtevni odseki z dokaj zaprtimi ovinki. Vse skupaj otežuje še pesek, ki se »kadi« znotraj dirkalnika. Koncentracija mora biti na visokem nivoju tudi na etapi, saj je road book velikokrat pomanjkljiv in je potrebna striktna uporaba »tripmasterja«.”

Vili Ošlaj

Za Ošlajem je izredno naporna sezona, v kateri se je udeležil kar 17-ih relijev

Kakšni so vaši načrti za prihodnjo sezono MERC (na kratko morda tudi beseda o prihodnji sezoni slo. DP)?

“Sezona 2016 se bo začela v Kuvajtu s prvim vikendom v decembru, kjer Salah brani titulo državnega prvaka. Vsekakor je moja primarna želja odpeljati čim več dirk za prvenstvo MERC-a, saj le tako lahko dvignem svoj nivo na še višjo raven. V veliko pomoč so mi tudi ostali evropski sovozniki, ki mi svetujejo, oz. podajo njihove napake in težave iz njihovih prvih sezon v MERC-u. Za slo. DP zaenkrat še ne morem ničesar potrditi, saj bo prioriteta tujina. Želja je voziti tudi naše DP, vendar pa je vse odvisno od časa, saj sezone, kot je bila letos, ne želim več ponoviti. 17 dirk je bilo enostavno preveč. Zaradi tega preveč trpi primarno delo, vodenje podjetja ter trgovine ter seveda družina, s katero želim preživeti več časa. Vsekakor pa bi ob morebitni ugodni ponudbi razmislil tudi o tem.”