Video: Odstop za Turka na Jänner rallyju

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na uvodnem rallyju za evropsko prvenstvo v sosednji Avstriji se Roku Turk in sovozniku Eneju Ložnarju načrti žal niso izšli. Z dirkalnikom Peugeot 208 R2 sta po hitrih časih na “shakedownu” pred rallyjem morala zaključiti nastop že na prvi hitrostni preizkušnji.

rok turk peugeot 208 2013Na uvodnem rallyju za evropsko prvenstvo v sosednji Avstriji se Roku Turk in sovozniku Eneju Ložnarju načrti žal niso izšli. Z dirkalnikom Peugeot 208 R2 sta po hitrih časih na “shakedownu” pred rallyjem morala zaključiti nastop že na prvi hitrostni preizkušnji.

“Enostavno sva bila prehitra, prišla na zaplato ledu in zavrtelo naju je. Pri tem sva žal nesrečno udarila v breg in poškodovala hladilnik motorja. Sicer sva se odpeljala naprej, a sva že po nekaj trenutkih morala odstopiti, saj je iz hladilnika stekla voda.” je po hitrem odstopu povedal Rok. “Sedaj so že vse misli usmerjene na naslednji rally v Latviji.”

Sledi posnetek s prve vožnje – shakedowna:

Rally Liepāja ob latvijski obali Baltskega morja, drugi letošnji rally za evropsko prvenstvo, bo potekal od 31. januarja do 2. februarja.