Video: Vodstvo, nesreča in odstop Stankoviča

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Letošnja tekmovalna sezona se je nesrečno začela za Vladimirja Stankoviča. Po prvih dveh trenigih je bil Stankovič vodilni v svojem tekmovalnem razredu, nesreča v tretjem treningu je tako poškodovala dirkalnik, da nadaljevanje dirke ni bilo mogoče.  Avstrijski Rechberg je pretekli vikend gostil 236 dirkačev iz vse Evrope. Med njimi je edini bil predstavnik Slovenije dirkač […]

Letošnja tekmovalna sezona se je nesrečno začela za Vladimirja Stankoviča. Po prvih dveh trenigih je bil Stankovič vodilni v svojem tekmovalnem razredu, nesreča v tretjem treningu je tako poškodovala dirkalnik, da nadaljevanje dirke ni bilo mogoče. 

Avstrijski Rechberg je pretekli vikend gostil 236 dirkačev iz vse Evrope. Med njimi je edini bil predstavnik Slovenije dirkač ljubljanskega AMD Zvezda, Vladimir Stankovič, ki je nastopal v razredu dvolitrskih formul.

Vladimir Stankovic  GHD 2013Stankovič je sobotne treninge začel suvereno ter prepričljivo prevzel vodstvo v svojem razredu. Na žalost, zaradi napake pri izbiri gum, je Stankovič trčil v šikano ter tako močno poškodoval svojo formulo, da je nastop na nedeljski dirki bil nemogoč: »Iz Rechberga, ki je ena izmed mojih najbolj priljubljenih dirk, sem se vrnil zelo razočaran! V tretjem treningu sem se odločil za novi komplet gum, ki ni bil kos spremenjenim pogojem na progi. Zato sem pri visoki hitrosti trčil v šikano in predčasno končal svoj prvi letošnji nastop. Kljub temu so prvi vtisi iz Avstrije pozitivni. Bolid je zelo konkurenčen v svojem razredu in v nadaljevanju sezone lahko pričakujem vrhunske uvrstitve.« je povedal Stankovič.

Skupna zmaga v Rechbergu je znova šla v roke aktualnega evropksega prvaka Simonea Faggiolija (Osella FA30), v enakih dirkalnikih pa sta mu sledila Švicar Steiner in Čeh Beneš.

Vladimir Stankovič bo sezono nadaljeval maja v italijanskem Verzegnisu.

Spodaj posnetek nesreče.