Video: Pod dirkaško čelado maske padejo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, WRC

Video zgodba o navzven velikih razlikah v reliju, a isti osnovi, ki povezuje profesionalce in zasebnike, fante in punce, stare in mlade dirkače. Skok v dirkaško pisarno, kjer zaživijo svojo največjo strast. Vsak uspešno izpeljan ovinek prinese dirkaču zadovoljstvo. To je občutek uspešnega obvladovanja strahu, stresa in adrenalina. Vsaka kombinacija, kjer ujame ritem s sovoznikovimi […]

Video zgodba o navzven velikih razlikah v reliju, a isti osnovi, ki povezuje profesionalce in zasebnike, fante in punce, stare in mlade dirkače. Skok v dirkaško pisarno, kjer zaživijo svojo največjo strast.

Novak-na-reliju-velenje-2012Vsak uspešno izpeljan ovinek prinese dirkaču zadovoljstvo. To je občutek uspešnega obvladovanja strahu, stresa in adrenalina. Vsaka kombinacija, kjer ujame ritem s sovoznikovimi napotki in plesom dirkalnika, izpolne delček njegovega hrepenenja. Dirkač za volanom postane drug človek. Takrat pozabi na vsakdanje obveznosti in skrbi ter se posveti svoji največji strasti. Ne glede na kakovost so osnovni občutki dirkača enaki. Zato v dirkalnik sedejo osebe povsem različnih značajev in poklicev – gradbinec, hotelir, zobotehnica, inženir in študent so le nekateri profili, ki so za dirkaški video Pod čelado maske padejo spregovorili o mamljivosti dirkaške pisarne.

Video govori o navzven vidnih velikih razlikah v reliju, kjer si hitrostno preizkušnjo delijo profesionalna moštva in zanesenjaški zasebniki, ki pa v svojem bistvu izvirajo iz enake zalljubljenosti v avtomobilski šport.

V cilju vsakega relija je šampanjec namenjen le najboljšim, zanos, hrepenenje in pogovor o naslednji dirki pa si delijo vsi, ki uspejo premagati ovinke ter pasti relija. V cilju ni srečen le zmagovalec, srečni so vsi, ki lahko obiščejo dirkaško pisarno in zaživijo svojo največjo strast. Spodnji video je pripravil novinar Gregor Pavšič.