Video: Logar na Saturnusu z Lancerjem

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Boštjan Logar se bo na letošnjem reliju Saturnus vrnil za volan štirikolesno gnanega dirkalnika. Najetega Mitsubishi Lancerja EVO9, ki še ni bil odet v prave dirkaške barve za največji slovenski reli, sta s sovoznikom Darkom Lahom tudi že prvič testirala. Boštjan Logar je z Lancerjem EVO8 leta 2006 postal slovenski državni prvak, nato pa je […]

Boštjan Logar se bo na letošnjem reliju Saturnus vrnil za volan štirikolesno gnanega dirkalnika. Najetega Mitsubishi Lancerja EVO9, ki še ni bil odet v prave dirkaške barve za največji slovenski reli, sta s sovoznikom Darkom Lahom tudi že prvič testirala.

Boštjan Logar je z Lancerjem EVO8 leta 2006 postal slovenski državni prvak, nato pa je s štirikolesno gnanim dirkalnikom do danes odpeljal le še dva relija. Zato Saturnus zanj in za sovoznika Darka Laha, ki se mu je pridružil v drugem delu lanske sezone, predstavlja izredno velik motiv.

“Resnično fantastično je spet sedeti v štirikolesno gnanem avtomobilu. Vožnja takega dirkalnika je nekaj posebnega. Danes smo opravili s prvimi kilometri, kjer sem predvsem spoznaval mitsubishija, njegove posebnosti in hkrati tudi prilagajal nastavitve mojim željam in stilu vožnje. Za zdaj sem zadovoljen, čeprav bo kljub testu pred Saturnusom odpeljanih kilometrov relativno malo. Na testu smo preizkušali tudi različne gume, zdaj pa nas čakata zelo pomembna dneva za popis vseh hitrostnih preizkušenj Saturunusa,” je dejal Logar.

Njegov Lancer EVO9 je še lani v evropskem gorskohitrostnem prvenstvu do naslova prvaka pripeljal srbski voznik Dušan Borkovič. Dirkalnik je bilo zato pred Saturnusom treba prilagoditi reliju. To velja predvsem za elektroniko in nastavitve podvozja, Mitsubishi pa je seveda spet dobil tudi sovozniški sedež.

V spodnjem videu preveri ali bo Logarjeva vožnja dovolj hitra za zmago?!