Video: Katastrofa z ledom v Sloveniji

Aktualno, Zanimivosti

Slovenija je te dni okleščena v led! Gasilci, civilna zaščita in vojska rešujejo in pomagajo tistim, ki so že nekaj dni odrezani od sveta. Tudi razmere na cestah so daleč od idealnih. Katastrofa, ki je zajela Slovenijo, je največjih razsežnostih zadnjih desetletij.

Slovenija je te dni okleščena v led! Gasilci, civilna zaščita in vojska rešujejo in pomagajo tistim, ki so že nekaj dni odrezani od sveta.

razmere-na-cestah-3-februar-2014Tudi razmere na cestah so daleč od idealnih. Katastrofa, ki je zajela Slovenijo, je največjih razsežnostih zadnjih desetletij. S težavo se soočajo tudi v železniškem prometu, saj je železniška proga iz Ljubljane proti Sežani, na odseku med Borovnico in Pivko neprevozna. Podrti so daljnovodi, potrgane so vozne mreže, zaradi česar bo popravilo na tem delu trajalo dlje. Na uradni spletni strani Slovenskih železnic boste deležni več informacij!

Ceste so zaprte zaradi podrtih dreves, daljnovodov na Notranjskem, Gorenjskem in severni Primorski. Zaradi obilnih padavin in relativno nizkih temperatur so lahko ceste, kljub posipanju, še vedno poledenele! Opozorilo velja za vse ceste, zato svetujemo da vozite počasneje s povečano varnostno razdaljo in zelo previdno. Več na promet.si!

Ne čudite se, če boste na cestah opazili vojaške oklepnike. Le te je vojska poslala v pomoč vsem, ki imajo težave zaradi katastrofalnih vremenskih razmer.