Video: F1 2013 proti F1 2014

Avtomobilizem, Formula 1, Šport, Top

Letošnje leto bo revolucionarno na področju sprememb v Formuli 1. Največja novost so zagotovo novi motorji, ki so manjši, V6 in podkrepljeni s turbinskim polnilnikom.

f1 razlike med 2013 in 2014 red bullLetošnje leto bo revolucionarno na področju sprememb v Formuli 1. Največja novost so zagotovo novi motorji, ki so manjši, V6 in podkrepljeni s turbinskim polnilnikom.

Vse večjo veljavo ima hibridni-električni del, ki dodaja preostali del moči dirkalniku. Energija za to se pridobiva ob zaviranju. Menjalniki bodo sedaj osem-stopenjski. Na področju aerodinamike pa smo deležni predvsem atraktivnih, marsikomu grdih, nosov, ki so posledica iskanja lukenj v pravilniku o višini prednjega nosu. Več v spodnjem videu.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine