Vehicular Small Cell

Zanimivosti

Na Svetovnem kongresu mobilnosti, ki je potekal od 2. do 5. marca v Barceloni, so podjetja BMW, peiker acustic & Co. KG in Nash Technologies predstavili raziskovalni projekt “Vehicular Small Cell”, katerega cilj je izboljšati sprejem mobilnega signala v avtomobilih. Danes smo priča povečanju uporabe mobilnih naprav v avtomobilih, kot so na primer pametni telefoni, […]

Na Svetovnem kongresu mobilnosti, ki je potekal od 2. do 5. marca v Barceloni, so podjetja BMW, peiker acustic & Co. KG in Nash Technologies predstavili raziskovalni projekt “Vehicular Small Cell”, katerega cilj je izboljšati sprejem mobilnega signala v avtomobilih.

Danes smo priča povečanju uporabe mobilnih naprav v avtomobilih, kot so na primer pametni telefoni, tablični računalniki, brezžična nosljiva tehnologija, ki vključuje pametne ure in številne ostale naprave, ki bodo v prihodnje del “medmrežja stvari”. Vendar pa karoserija avtomobila pogosto povzroča velike motnje pri sprejemu signala, še posebej na področjih s slabo pokritostjo telefonskega mobilnega signala. Da bi rešili ta problem, so lansiral raziskovalni projekt “Vehicular Small Cell”.

P90174616-functionality-vehicular-small-cell-03-2015-600px

Femtocelica je majhna bazna postaja, ki se običajno uporablja za izboljšanje mobilne povezljivosti v podjetjih in gospodinjstvih. BMW skupaj z raziskovalnima partnerjema sedaj prvič razvija femtocelico za mobilno uporabo v avtomobilu. “Vehicular Small Cell” zagotavlja optimalno dostopnost do mobilnih omrežij preko avtomobilske antene, obenem pa bistveno znižuje elektromagnetno sevanje v avtomobilu.

“Vehicular Small Cell” samodejno vzpostaviti brezžično povezavo med vsemi mobilnimi napravami v avtomobilu, vključno z napravami sopotnikov in avtomobilsko anteno. Izboljšana brezžična povezljivost precej zniža število prekinjenih telefonskih pogovorov in zagotavlja stabilnejšo kakovost povezave med samo vožnjo. Boljša povezljivost prav tako omogoča hitrejši prenos podatkov, kar bistveno izboljša delovanje funkcij, kot so brskanje po spletu, preverjanje e-pošte in pretočnost glasbenih datotek.