Več kot 40 vozil Fiat na kolesarski dirki Po Sloveniji 2018

Aktualno, Top, Zanimivosti

Od 13. do 17. junija je potekala kolesarska dirka Po Sloveniji. Gre za največji tovrstni kolesarski dogodek pri nas, ki letos praznuje 25. izvedbo.

Minuli vikend je bilo vse v znamenju kolesarstva. Dirka Po Sloveniji je sedaj že potrjeno po videnem največji tovrstni kolesarski dogodek pri nas, ki letos praznuje 25. izvedbo. Poleg visokega jubileja, je tokratno dirko zaznamovalo tudi nekaj rekordov: najmočnejša zasedba v zgodovini dirke; ena najmočnejših etapnih dirk 2. kategorije v Evropi; na njej so nastopili tudi nekateri najboljši kolesarji na svetu, vključno z Uranom, Cavendishom, Kittlom, Rogličem, Majko in drugimi; prvič v zgodovini dirke je trasa bila speljana tudi malenkost po Madžarski…

25. dirka Po Sloveniji je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, med ambasadorji dirke pa je tudi kolesar Primož Roglič.

Avto Triglav z vozili znamke Fiat nastopa v vlogi uradnega prevoznika. Za prevoz organizacijskega osebja, sodnikov, spremljevalcev in novinarjev je skrbel za več kot 40 Fiatovih vozil. Odlikovati ji morajo vzdržljivost, zanesljivost, odzivnost in hkrati varnost. Fiat Tipo in Fiat 500X ponujata vse to, poleg tega pa še prostornost, varčnost ter udobje za potnike, ki bodo v času dirke prevozili pet etap, v skupni dolžini 664 kilometrov.

Damijan Vuk, direktor Avta Triglav, je ob tej priložnosti pravil, da je »Avto Triglav z vozili Fiat že vrsto let uradni prevoznik kolesarskega kluba Adria Mobil ter kolesarske dirke Po Sloveniji. Veseli nas, da lahko s svojo podporo prispevamo k uspešni uresničitvi zastavljenih ciljev ter tudi k promociji aktivnega preživljanja prostega časa.«

Ob koncu dirke je ravno slovenski kolesar Primož Roglič (Lotto NL Jumbo) postal zmagovalec jubilejne, 25. dirke Po Sloveniji. Roglič je dirko Po Sloveniji dobil že drugič, saj je prvič slavil leta 2015, ko je nastopal še v dresu novomeške Adrie Mobila.