V Sevnici prvi prikazovalnik 'Vi vozite'

Aktualno

V Sevnici je prejšnji teden zadonelo otroško petje, saj je otroke Osnovne šole Sava Kladnika obiskala nova Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec. V okolici sevniške osnovne šole je namreč postavljen nov prikazovalnik hitrosti ‘Vi vozite’…

V Sevnici je prejšnji teden zadonelo otroško petje, saj je otroke Osnovne šole Sava Kladnika obiskala nova Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec.

 
21FAEA0C-E052-11E0-B540-1B2866B94067V okolici sevniške osnovne šole je namreč postavljen nov prikazovalnik hitrosti ‘Vi vozite’. Voznike opozarja na hitrost, s katero vozijo mimo šole in jih spodbuja k odgovornemu in varnemu obnašanju v prometu. Povečal bo tudi varnost najmlajših udeležencev v prometu.
 
Nova Goodyear ambasadorka varnosti Alenka Godec je obiskala otroke Osnovne šole Sava Kladnika v Sevnici in jih poučila o pravilnem obnašanju v cestnem prometu. Prireditev je potekala pred prostori partnerja Goodyear Dunlop Sava Tires Sava avto d.o.o. iz Boštajna pri Sevnici, kjer so otroci skupaj z Alenko osvojili vsa prometna pravila. S slikovitimi risbami je nova ambasadorka otroke popeljala mimo nevarnosti, ki prežijo na njih v prometu, in jih pritegnila k razmišljanju o tem, ali je njihovo obnašanje v prometu ustrezno ali ne. Pesem Adija Smolarja »Na cesti nikoli nisi sam«,  ki so jo otroci zapeli skupaj z Alenko, je tako ta dan dobila še dodatno sporočilno vrednost.
 
Prikazovalnik hitrosti v Sevnici je prvi izmed 13. prikazovalnikov hitrosti, ki so bili podeljeni v sklopu projekta Goodyear ambasador varnosti. Izbor občin, ki so se javile na razpis za donacijo in postavitev prikazovalnikov, je podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires pripravilo v sodelovanju z Agencijo za varnost v prometu RS. Na razpis se je do 10. avgusta prijavilo skoraj 60 občin iz vse Slovenije. Komisija je občine izbrala glede na izpolnjevanje kriterijev, navedenih v razpisni dokumentaciji, ob tem pa dodatno upoštevala še stopnjo prometne varnosti po regijah. Vseh 13 prikazovalnikov hitrosti bo že do konca leta 2011 voznike opozarjalo, naj svojo vožnjo prilagodijo bližini šol ali vrtcev.
 
Goodyear Dunlop Sava Tires bo z donacijo 13. prikazovalnikov hitrosti, v skupni vrednosti 45.000 evrov, tako prispevala k večji varnosti otrok na poti v vrtce in šole.
 
Ob prireditvi je Goodyear Dunlop Sava Tires podelila še varnostne brezrokavnike vrtcu Ciciban iz Sevnice, OŠ Šentjanž, OŠ Krmelj, OŠ Tržišče, OŠ Boštjan, OŠ Brestanica in OŠ Senovo.
 
O vpetosti širše skupnosti in skupni odgovornosti do zagotavljanja varnosti otrok je na prireditvi v Sevnici spregovoril tudi župan občine Sevnica gospod Srečko Ocvirk. Otroci pa so se o zagotavljanju varnosti na cesti pogovorili tudi s predstavniki policije