V Ženevi: Citroën C5 crosstourer

Aktualno, Novosti, Saloni

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Citroën predstavil terensko različico modela C5. C5 CrossTourer. Najnovejša izvedenka je nasledila vse adute, po katerih je zaslovel CITROËN C5, ki so ga do sedaj po celem svetu prodali v več kot 530.000 primerkih.

CITROËN C5 CrossTourer

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Citroën predstavil terensko različico modela C5. C5 CrossTourer. Najnovejša izvedenka je nasledila vse adute, po katerih je zaslovel CITROËN C5, ki so ga do sedaj po celem svetu prodali v več kot 530.000 primerkih. S svojimi izrazitimi značajskimi lastnostmi, vzmetenjem Hydractive III+ in elektronskim nadzorom pogona CITROËN C5 CrossTourer nudi vse, kar je potrebno za dobro počutje in vabi, da se z njim podamo na pot.

CITROËN C5 CrossTourer

CITROËN C5 slovi po tem, da ponuja neprimerljivo lego na cesti, torej lastnosti, ki bodo v ospredju tudi pri najnovejši izvedenki C5 CrossTourer, ki bo bolj kot katerakoli druga doslej na cesti na pravi preizkušnji. Oblikovno zasnovo za “vse vrste terenov”, ki mu zagotavlja izrazite značajske lastnosti po zaslugi specialnih podaljškov blatnikov, vzdolžnih nosilnih drogov prtljažnika v nesvetleči sivi barvi in v kombinaciji s posebnimi 18-palčnimi litimi platišči v nesvetleči črni barvi in z diamantnim rezom, kromanih ohišij zunanjih ogledal in zaščitnih zaključnih elementov na prednjih in zadnjih odbijačih v barvi brušenega aluminija. Omenjenim stilskim dodatkom se pridružuje še 15 mm višje podvozje (do 70 km/h pri izvedenkah opremljenih z vzmetenjem Hydractive III+). Inovativen stil, ki vabi na potovanja.

CITROËN C5 CrossTourer

Optimalno udobje, da se lahko prilagaja vsem vrstam cestišč še posebej po zaslugi vzmetenja Hydractive III+. Tehnologija, ki je v svetu avtomobilizma prava ekskluzivnost, krmili višino podvozja v realnem času zaradi ohranitve stalne višine ne glede na obremenitev vozila. Tovrstni sistem vzmetenja prilagaja stanja prožnosti in blaženja glede na voznikove ukaze in profil ceste, da zagotovi optimalno udobje in lego karoserije ne glede na dane razmere. Samodejno znižanje pri visoki hitrosti zagotovi večjo aerodinamiko. Pri zmerni hitrosti sta za C5 CrossTourer na voljo dve višini podvozja (+ 6 cm do hitrosti 10 km/h in + 4 cm do največ 40 km/h), kar omogoča enostavnejše spreminjanje voznega pasu pri nizki hitrosti. Spremenljiva višina podvozja poenostavi tudi natovarjanje z znižanjem ali povišanjem višine praga prtljažnega prostora. To vzmetenje je na voljo pri vseh tipih motorjev razen za HDi 115 z ročnim menjalnikom in za e-HDi 115 Aidream s 6-stopenjskim robotiziranim ročnim menjalnikom. V nenehni skrbi za udobje CITROËN C5 CrossTourer ponuja tudi voznikov sedež s funkcijo masaže, električno nastavitvijo ledvenega dela in oblazinjenjem v usnju.

CITROËN C5 CrossTourer

Uporabne tehnologije za najrazličnejše razmere še posebej elektronski nadzor pogona, ki se spopade z najrazličnejšimi pogoji pri vožnji, tako da izboljša vlečno moč na zasneženem ali blatnem cestišču ali pa navigacijski sistem eMyWay, ki je vgrajen skupaj s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in poenostavi izvajanje manevrov.

Za CITROËN C5 CrossTourer sta na voljo dve stopnji opremljenosti, Millenium in Exclusive ter dizelski motorji od 115 do 200 konjskih moči. Prodajna cena CITROËNA C5 CrossTourer se trenutno začne pri 31.950 EUR.