V Srbiji odprta najnovejša Fiatova tovarna

Aktualno

V ponedeljek sta srbski predsednik vlade Mirko Cvetković in izvršni direktor Skupine Fiat SpA Sergio Marchionne uradno odprla novo Fiatovo tovarno v Kragujevcu. Slovesnosti se je udeležilo več kot 150 gostov…

V ponedeljek sta srbski predsednik vlade Mirko Cvetković in izvršni direktor Skupine Fiat SpA Sergio Marchionne uradno odprla novo Fiatovo tovarno v Kragujevcu.
 

Slovesnosti se je udeležilo več kot 150 gostov iz sveta politike in gospodarstva ter zaposleni.

2CB181E6-8970-11E1-82BC-4FAE65B94067

Ob pozdravu predsednika vlade, je izvršni direktor Fiata Sergio Marchionne v svojem govoru posebej pohvalil pomemben srbski program modernizacije, ki je ustvaril »dinamično okolje, privlačno za tuje investitorje. Za Fiat je velika čast, da lahko prispeva k rasti te države.« To odprtje je zaključek triletnega obsežnega in intenzivnega dela na 140 hektarih, ki je vključevalo izboljšave v okolici infrastrukture, gradbeno prenovo, novo ostrešje, prenovo proizvodnih obratov, sanacijo in namestitev najsodobnejših strojev in proizvodnih sistemov. Celotna naložba je vredna približno 1 milijardo evrov.  

Tovarna v Kragujevcu bo proizvajala novega 500L, ki se je predpremierno predstavil marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. 500L bo namenjen evropskim in svetovnim trgom, začetek prodaje je predviden v zadnji četrtini letošnjega leta.

Ob koncu leta 2012 bo v tovarni zaposlenih 2.400 ljudi, s proizvodnjo pa bo povezanih še 1.000 dodatnih delovnih mest v lokalni industriji. Ko bo tovarna obratovala s polno zmogljivostjo, bo lahko proizvedla do 200.000 vozil letno.