V prvem četrtletju je Opel povečal prodajo v Evropi za osem odstotkov

Poslovno

V prvem četrtletju so po Evropi pri Oplu prodali približno 303.000 vozil, kar je skoraj 24.000 vozil ali osem odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2015. Prvič v petih letih je Opel z ofenzivo uspešnih modelov preskočil mejnik s 300.000 novimi vozili. Znamka z bliskom je bila uspešnejša od povprečja evropskega trga, na katerem […]

V prvem četrtletju so po Evropi pri Oplu prodali približno 303.000 vozil, kar je skoraj 24.000 vozil ali osem odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2015.

Prvič v petih letih je Opel z ofenzivo uspešnih modelov preskočil mejnik s 300.000 novimi vozili. Znamka z bliskom je bila uspešnejša od povprečja evropskega trga, na katerem se je prodaja od januarja do marca povečala za pet odstotkov. Oplov tržni delež se je tako povečal za približno 0,2 odstotne točke na šest odstotkov, prodaja in tržni delež pa sta dosegla najvišjo raven v petih letih.

Nemčija, Španija, Francija in Belgija so najboljši primeri Oplovega navzgor usmerjenega trenda. V prvem četrtletju se je prodaja povečala na 17 trgih, tržni delež pa na 15. Posebno uspešna je bila prodaja v Španiji, kjer je Opel zasedel prvo mesto med osebnimi vozili v prvem kvartalu. Obenem je Opel znamka z najhitrejšo rastjo med najuspešnejšimi petimi v Belgiji (+11 odstotkov). Na Nizozemskem se je Oplov tržni delež povečal za skoraj četrt odstotne točke na 7,4 odstotka.

Za uspeh proizvajalca iz Rüsselsheima ima največ zaslug nova Opel Astra. V prvem četrtletju so prodali kar 37.000 petvratnih različic “Evropskega avta leta 2016” – približno 40 odstotkov več v primerjavi s prodajo predhodnice v lanskem letu. Opel je po vsej Evropi prejel že približno 150.000 naročil za novo Astro, čeprav izjemno pomembna karavanska različica šele prihaja v evropske prodajne salone. V Slovenijo, kjer je po tej različici običajno izjemno povpraševanje, bo Astra Sports Tourer pri Oplovih partnerjih premierno na voljo v naslednjem tednu.

“Leto se je začelo izjemno uspešno. Naša sveža ponudba mladostnih in privlačnih modelov, v kateri imata zagotovo posebno mesto Astra in Astra Sports Tourer, je nagovorila kupce po vsej Evropi. Smo na dobri poti, da znatno povečamo prodajo v letu 2016,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo v skupini Opel.