V Parizu se bo prvič predstavila Opel Ampera-e

Novosti

Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu Mondial de l’Automobile v Parizu poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Od 1. do 16. oktobra bo na Oplovem razstavnem prostoru na ogled postavljena Opel Ampera-e. Model z bliskom na emblemu združuje pionirsko akumulatorsko tehnologijo in delovanje brez emisij z zabavno izkušnjo vožnje, saj največji navor 360 Nm […]

Opel bo na letošnjem avtomobilskem salonu Mondial de l’Automobile v Parizu poskrbel za revolucijo v svetu električnih vozil. Od 1. do 16. oktobra bo na Oplovem razstavnem prostoru na ogled postavljena Opel Ampera-e.

Model z bliskom na emblemu združuje pionirsko akumulatorsko tehnologijo in delovanje brez emisij z zabavno izkušnjo vožnje, saj največji navor 360 Nm zagotavlja odlično pospeševanje in možnost prehitevanja.

Opel Ampera-e omogoča vsakdanjo uporabo električnega vozila in je povsem pripravljena za prihodnost,” pravi Oplov izvršni direktor dr. Karl-Thomas Neumann. “Ampera-e osupljivo dokazuje, kako tesno sta lahko povezana prijazen odnos do okolja in užitek pri vožnji. Z elektromotorjem, ki vedno znova preseneča z zmogljivostjo, je vožnja nadvse zabavna.”

Največji navor 360 Nm ima zasluge za naelektren značaj novega Oplovega modela. Moč elektromotorja znaša 150 kW/204 KM. Speljevanje pred semaforjem in uvozi na avtocesto sodijo med paradne lastnosti modela Opel Ampera-e. Do hitrosti 50 km/h se kompaktni avto požene v samo 3,2 sekunde, od 80 do 120 km/h pri prehitevanju pa potrebuje samo 4,5 sekunde (začasni podatki). Ampera-e tako navduši z zmogljivostjo modelov OPC, ki prestavljajo Oplovo športno elito.

https://www.youtube.com/watch?v=cmMdy1TYpsE

Da je vožnja zabavna tudi na dolge proge, omogoča Opel Ampera-e umirjeno vožnjo tudi s hitrostjo do 150 km/h. Obenem se lahko Ampera-e pohvali z znatno večjim dosegom od večine električnih avtomobilov. Poglede pritegnejo edinstvene kompaktne zunanje mere, za energijo pa skrbi pod dnom vozila ravno nameščen paket akumulatorskih baterij. To omogoča tudi prostorno notranjost, v kateri je dovolj prostora za udobno namestitev petih potnikov, prtljažnik pa je povsem primerljiv s prtljažniki drugih vozil kompaktnega razreda.

Tudi za najljubše filme in glasbo je poskrbljeno

Na daljših potovanjih je poskrbljeno tudi za razvedrilo potnikov. Poleg izjemnega občutka prostornosti je na voljo najboljša digitalna povezljivost na tipično Oplov način. Ampera-e je opremljena z najnovejšo generacijo sistemov za informacije in razvedrilo IntelliLink in sistemom Opel OnStar. Ta nagrajeni pomočnik za povezave in storitve v nekaterih državah že zdaj omogoča povezavo s spletom prek zmogljive dostopne točke Wi-Fi za do sedem mobilnih naprav. S programoma Apple CarPlay in Android Auto združljivi sistemi IntelliLink prinašajo v vozilo svet pametnih telefonov, da imajo potniki popoln dostop do svoje najljubše glasbe ali pa po želji prenesejo tudi filme – to pa sta le dva primera vsestranskih možnosti za razvedrilo.