Uvedba globalnega izbora vozil ob lansiranju proizvodnje Peugeota 2008 v Braziliji

Zanimivosti

Peugeot 2008 je prvo vozilo, s katerim bo udejanjena produktna strategija, ki je ciljno usmerjena na svetovno raven in katero so začeli izvajati v torek, 17. marca, ko je v tovarni Porto Real v Braziliji stekla proizvodnja Peugeota 2008. Uvedba produktne strategije, ki je za zagotovitev boljše pokritosti trga ciljno usmerjena na svetovno raven, ob prehodu […]

Peugeot 2008 je prvo vozilo, s katerim bo udejanjena produktna strategija, ki je ciljno usmerjena na svetovno raven in katero so začeli izvajati v torek, 17. marca, ko je v tovarni Porto Real v Braziliji stekla proizvodnja Peugeota 2008.

2008_peugeot_PSA

Uvedba produktne strategije, ki je za zagotovitev boljše pokritosti trga ciljno usmerjena na svetovno raven, ob prehodu z regionalno usmerjene logike na globalno usmerjeno logiko, je eden od ciljev načrta Back in the Race.

Peugeot 2008 je bil zasnovan v partnerskem sodelovanju ekip centrov za raziskave in razvoj iz raznih regij, kot so Francija, Kitajska in Brazilija. Vozilo je bilo lansirano aprila 2013 v Evropi, kmalu zatem pa še v severni Afriki in Evraziji. Od aprila 2014 dalje pa ga tržijo tudi na Kitajskem.

Do danes je Peugeot 2008 z več kot 286.000 proizvedenimi enotami po svetu presegel pričakovanja skupine PSA. Prejel je več kot deset nagrad na Irskem, v Italiji, Španiji, Franciji, Turčiji in na Poljskem.