Uspešen začetek leta za Opel

Poslovno

Za Opel bi se novo leto težko začelo bolje. V januarju se je v Nemčiji prodaja povečala za več kot devet odstotkov, za novo Opel Corso pa je bilo zabeleženih že 115.000 naročil. V poldrugem mesecu pa je znamka, ob teh izjemnih prodajnih uspehih, zbrala številna priznanja in zabeležila vrsto zmag v raznovrstnih izborih. Nagrade […]

Za Opel bi se novo leto težko začelo bolje. V januarju se je v Nemčiji prodaja povečala za več kot devet odstotkov, za novo Opel Corso pa je bilo zabeleženih že 115.000 naročil. V poldrugem mesecu pa je znamka, ob teh izjemnih prodajnih uspehih, zbrala številna priznanja in zabeležila vrsto zmag v raznovrstnih izborih.

Nagrade in zmage so se začele množiti že v prvih dneh leta. Revija Auto Test je v sodelovanju z okoljskim inštitutom Ökotrend v posebni kategoriji, Zeleni izbor Zafiro Tourer 1.6 CNG ecoFlex že tretje leto zapored prepoznala kot okolju najbolj prijazno vozilo med enoprostorci.

Opel-nagrade-2015

Sledila je, že drugo leto zapored, nagrada na avtomobilskem sejmu v Detroitu. Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann je prejel prevzel nagrado Connected Car Award, za digitalno povezanost avtomobilov znamke. Oplu je za inovativni paket povezljivosti, omreženja, varnosti, visokokakovostnih storitev mobilnosti in progresivne informacijske tehnologije Opel OnStar, s katerim vzpostavlja nove trende v avtomobilskem svetu, pripadla posebna nagrada Pioneer Award.

Podpredsednik Opel Group odgovoren za prodajo in poprodajo, Peter Christian Küspert je v Stuttgartu prevzel priznanje za Opel ADAM. Že drugo leto zapored je Oplov prvak individualizma zmagal v izboru bralcev priznane avtomobilske revije auto motor und sport, v kategoriji mini avtomobil. Prejel je naziv »Najboljši avto«. Letos se je za Opel ADAM odločilo 29,8 odstotka bralcev, torej celo več kot lani, ko jih je zanj glasovalo 24,2 odstotka.

Direktorica marketinga Opla Tina Müller se je nato napotila v Berlin na slavnostni prevzem naslednje nagrade, saj so Opel Corso spoznali za Najbolj razumski avtomobil 2015. Zmagi v izboru bralcev revije Guter Rat in v reviji SUPERillu sta že peto posebno priznanje med majhnimi avtomobili za efekt OH!.

Auto Bild in neodvisen ponudnik storitev Schwacke sta na slovesni prireditvi v Berlinu oznanila, kateri avtomobili najbolje ohranjajo vrednost. Na podelitvi priznanj Prvak v ohranjanju vrednosti 2015 je bil Opel ponovno v ospredju. Opel ADAM je zasedel prvo mesto v ohranjanju vrednosti rabljenega avtomobila v razredu majhnih avtomobilov. Strokovnjaki so namreč ugotovili, da po 48 mesecih avtomobil še vedno ohranja 57,7 odstotkov vrednosti novega. Med kompaktnimi enoprostorci je najboljša Opel Zafira Toure (52,4 odstotka) prehitela celo novinca v kategoriji, BMW 2 Active Tourer (51,8 odstotka). Gre za neizpodbitna in izjemna dokaza vrhunske kakovosti in zmožnosti ohranjanja vrednosti skozi večletno uporabo.

Na podelitvi oglaševalskih nagrad Grand Prix je Opel z zlato in dvema srebrnima medaljama dobesedno pometel s konkurenco. Econov Forum Jahr der Werbung je oglasno kampanjo »Umparken in Kopf« razglasil za najboljšo oglasno kampanjo leta. Grand Prix za kampanjo je prevzela Oplova oglaševalska agencija Scholz & Friends. Kampanja »Umparken im Kopf« je prejela tudi srebrno medaljo v kategorijah Out of Home in tisk.

Opel je prejel posebno nagrado tudi na specializirani prireditvi v Leipzigu. Na prireditvi Tretji forumu logistike avtomobilske industrije je Michael Scholl, direktor Opla odgovoren za oskrbovalno verigo prevzel nagrado 2015 VDA Logistics. Združenje nemške avtomobilske industrije VDA je namreč Opla že osmič prepoznalo, kot podjetje z najbolj inteligentnim logističnim sistemom. Kot takšen predstavlja vzor v tej ključni dejavnosti avtomobilske industrije vsem ostalim podjetjem.

Opel se je na vrh v izborih zavihtel tudi izven Nemčije. V Romuniji in Srbiji se je nova Corsa okitila z naslovom Avtomobil leta. Žirijo je prepričala z izjemno ugodnim razmerjem med ceno in vsebino, torej z dejansko vrednostjo. Ob tem pa še z vrhunskimi motorji in novim dizajnom. V Španiji je Corsa postala Avtomobil leta na TV v kategoriji majhnih avtomobilov izboru Más Que Coches, televizijske postaje Tele 5. Na Danskem je Oplovi prodajni uspešnici pripadel naslov Najboljši avtomobil razreda v izboru revije Bilmagasinet. Nagrade niso obšle niti Cascade. V Franciji ji je laskavi naslov La Référence podelila revija La Revue Automobile. V kategoriji kabrioletov so namreč Cascado prepoznali za avtomobil, ki izstopa tako po dizajnu, kot kakovosti in motorju.

Vrhunec tovrstnega dogajanja pa šele sledi. Prvi mož Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumman bo namreč 19. februarja obiskal Zagreb. Hrvaška prestolnica bo gostila slavnostno podelitev priznanj letošnjega izbora Best Buy Car of Europe 2015, v katerem je v sam vrh izbora zavihtela Opel Corsa. Naslov podeljuje strokovna žirija vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 15 srednje in vzhodnoevropskih držav, ki predstavljajo 300-milijonski trg. Skrajšano AUTOBEST, je vse bolj priljubljen izbor, s široko javno priznanimi kompetencami na tem izjemno velikem in pomembnem delu evropskega trga. Posebej, ker se v izboru na vrh zavihtijo le avtomobili z najboljšim razmerjem med ceno in vrednostjo, torej vsebino. Žirija ob tem pozorno ovrednoti tudi stroške vzdrževanja in obseg storitev, ki jih zagotavljajo pooblaščene servisne delavnice. Tako zmaga avtomobil, ki predstavlja celovit zmagoslaven paket za vsakdanjega uporabnika. Po tem merilu je bila Opel Corsa nedosegljiva za tekmece. V zgodovini izbora AUTOBEST je Corsa prva, ki ji je uspelo zmagati dve generaciji zapored.