Uspešen prvi reli Grege Premrla in Anje Verbič

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Šport

Grega Premrl in Anja Verbič sta uspešno začela letošnjo tekmovalno sezono. Prvi reli, na katerem sta se predstavila, je bil avstrijski Rebenland, ki slovi po zahtevnih hitrostnih preizkušnjah, ki potekajo v slikoviti okolici avstrijske štajerske. 170 dirkaških kilometrov je bilo dovolj, da sta se dodobra ujela in pridobila dragocene izkušnje za nadaljevanje sezone. Čeprav ni […]

Grega Premrl in Anja Verbič sta uspešno začela letošnjo tekmovalno sezono. Prvi reli, na katerem sta se predstavila, je bil avstrijski Rebenland, ki slovi po zahtevnih hitrostnih preizkušnjah, ki potekajo v slikoviti okolici avstrijske štajerske. 170 dirkaških kilometrov je bilo dovolj, da sta se dodobra ujela in pridobila dragocene izkušnje za nadaljevanje sezone.

Reb-0071

Čeprav ni bil primarnega pomena, pa ni izostal tudi dober rezultat v močni mednarodni konkurenci. “Kljub temu, da sva pred relijem opravila nekaj priprav, je dirka vseeno zgodba zase. To se je poznalo tako pri meni, kot pri Anji, saj sva petkov del začela zelo previdno. Tudi do konca dne še ne morem reči, da je bilo zaupanje s strani obeh stoodstotno. Sobotni del je bil že drugačna zgodba, saj sva že takoj zjutraj dvignila tempo na višjo raven. Posledično sva začela dosegati tudi konkurenčne čase, a ne morem reči, da je bila vožnja na stotih odstotkih, saj je bil prioriteta varen prihod v cilj,” je po reliju dejal Grega Premrl.

Reb-0043

“Dirka je bila zahtevna, vendar se je najino sodelovanje z vsako hitrostno preizkušnjo izboljševalo. To se je poznalo tudi na doseženih časih. Želim si nadaljevanja sezone v enakem tempu. Sem optimistična, da bova skupaj napredovala iz dirke v dirko,” pa je dodala Verbičeva, za katero je bil to drugi nastop na reliju Rebenland.

Reb-0053

Rezultati posadke Premrl-Verbič:

Skupno: 16. mesto
Mitropa pokal: 5. mesto
Mitropa 2WD: 2. mesto
Divizija 3: 6. mesto