Uspeh za posadko Matej Grudnik – Maja Pahor v Velenju

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Posadka V-Racing Matej Grudnik –Maja Pahor, Clio 2.0 GrN je minuli vikend odlično nastopila na Rally-u Velenje. V težkih vremenskih razmerah, ko je je v soboto ves čas močno deževalo, sta Matej in Maja odlično odpeljala prvih 7 hitrostnih preizkušenj.

Posadka V-Racing Matej Grudnik –Maja Pahor, Clio 2.0 GrN  je minuli vikend odlično nastopila na  Rally-u Velenje.
 

A195F3C4-B5FE-11E1-86E9-540A66B94067V  težkih  vremenskih razmerah, ko je je v soboto ves čas močno deževalo, sta Matej in Maja odlično odpeljala prvih 7 hitrostnih preizkušenj. Med 66 posadkami iz petih držav sta po prvem dnevu bila vodilna v svoji divizija in 6. v  generalni razvrstitvi. Na nedeljskem delu relija,  ko je bila na sporedu le še hitrostna preizkušnja Ravne – Zavodnje v dolžini 19,7 km, peljala pa se je dvakrat, sta uspela zadržati zelo visoki tempo in na koncu zasluženo slavila v diviziji  II in III slovenskega državnega prvenstva in bila četrta v generalni razvrstitvi . S tem sta tudi prevzela vodstvo v točkovanju  avtomobilov od 1600 do 2000 ccm R2 in R3  kljub temu, da nastopata z šibkejšo in manj konkurenčno verzijo avtomobila.  S tretjo zaporedno zmago v diviziji III -avtomobili N 2000 pa sta si še bolj utrdila vodilno pozicijo.
 
V mednarodni konkurenci FIA  CEZ sta bila Matej  in Maja odlična tretja v točkovanju produkcijskih avtomobilov skupine N generalno. V tej Kategoriji je zmaga ostala v Sloveniji, slavila je posadka Peljhan – Kacin z vozilom Mitsubishi Lancer pred pred madžarsko posadko Bessenyey-Nyirfas, tretja pa torej posadka Grudnik –Pahor Clio 2.0 RS.
 
V generalni razvrstitvi je zmagala posadka Humar –Rus, Škoda Fabia S 2000, ki je letos slavila že tretjič zapored.