Uraden začetek izdelave Opel ADAMA

Aktualno

Opel je včeraj v svoji tovarni v Eisenachu slavnostno zagnal serijsko izdelavo svojega majhnega avtomobila. S prisotnostjo ob zagonu izdelave so ADAM počastili številni posebni gostje. “To je poseben trenutek za Eisenach in za celotno družbo Opel. ADAM je namreč izstopajoč, inovativen, posebej uporaben, saj združuje pionirski duh, ki pelje Opel v novo obdobje,” pravi […]

Opel je včeraj v svoji tovarni v Eisenachu slavnostno zagnal serijsko izdelavo svojega majhnega avtomobila.

opel adam se ze proizvaja 2013S prisotnostjo ob zagonu izdelave so ADAM počastili številni posebni gostje. “To je poseben trenutek za Eisenach in za celotno družbo Opel. ADAM je namreč izstopajoč, inovativen, posebej uporaben, saj združuje pionirski duh, ki pelje Opel v novo obdobje,” pravi Steve Girsky, predsednik nadzornega sveta Opla, podpredsednik GM in predsednik GM Europe. Gospodarski minister Turingije Mattias Maching in podpredsednik upravnega odbora Opla dr. Thomas Sedran sta ob tem posebej poudarila, da je Opel ednini izdelovalec avtomobilov, ki ne le razvija, marveč tudi izdeluje majhen avtomobil v Nemčiji.

Posebej ponosna je bila tudi Ariane Friedrich, evropska dvoranska prvakinja v skoku v višino leta 2009 in večkratna nemška prvakinja. Bila je počaščena z vožnjo ADAMA s tovarniškega tekočega traku, ob predsedniku nadzornega sveta Opla Steve Girskyu. To se je zgodil na poseben dan zanjo, saj je praznovala rojstni dan.

Ključni predpogoj za izdelavo ADAMA je fleksibilnost. Saj ni drugega avtomobila v tem razredu na svetu, ki bi ponujal več kot 61.000 izvedb zunanjosti in približno 82.000 izvedb notranjosti. Od izjemnega nabora barv in platišč, do posebnih dodatkov, kot so na primer različne stropne obloge. Opel je vložil približno 190 milijonov evrov, da bi ob Corsi zagnal izdelavo drugega avtomobila v tovarni v Eisenachu. Po tem, ko je avtomobil »Made in Eisenach« naredil izjemen vtis ob predstavitvi na avtomobilskem salonu v Parizu, ga sedaj le še nekaj dni loči od uradnega prihoda v prodajne salone Opla v Nemčiji 19. januarja.

“Že danes imamo zanj več kot 16.000 naročil iz vse Evrope,” pravi dr. Thomas Sedran. Od leta 2012 do 2016 namreč namerava sicer Opel na trg pripeljati 23 novih vozil in 13 novih motorjev.