Turk pripravljen na sezono

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Rok Turk in Enej Ložnar Kranjc sta pred začetkom slovenskega državnega prvenstva v reliju odpeljala krajši sprinterski reli v okolici italijanske Gemone di Friuli in se pripravila na reli Lavanttal v Avstriji. Tu mu bo največji konkurent Humar.

DEFB8AD4-5F89-11E0-9CB6-B93766B94067Roka Turka in njegovega sovoznika Eneja Ložnarja Kranjca čaka letos zelo zanimiva sezona. V slovenskem državnem prvenstvu bosta na vseh relijih vozila peugeota 207 S2000, na izbranih relijih evropskega prvenstva pa šibkejšega in le na en par koles gnanega peugeota 207 R3T.

 
Pred prvim relijem državnega prvenstva v Avstriji je Turk odpeljal kratek reli v bližini italijanske Gemone di Friuli pri Vidmu, osvojil tretje mesto in se bo z novimi kilometri lažje podal na zahteven začetek nove sezone.
 
Letošnjo sezono začenjamo tam, kjer smo lansko končali. Na prve dirke sem se dobro pripravil, vesel sem bil možnosti udeležbe na tem reliju v Italiji, nas pa prihodnji vikend čaka veliko težji reli v Avstriji. Sezona bo dolga in raznovrstna, zato so vsa napovedovanja v tem trenutku nehvaležna. Z Enejem bova poskušala voziti kar najhitreje in s tem upravičiti zaupanje vseh pokroviteljev,” je pred začetkom slovenskega državnega prvenstva povedal Turk.