Tudi na reliju Alpi Orientali Humar in Rus najboljša Slovenca

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Kljub temu, da sta Aleks Humar in Florjan Rus že osvojila letošnji naslov državnega prvaka v reliju, pa sta tudi na reliju Friuli – Alpi Orientali, ki se je končal včeraj v Italijanskem Vidmu, nastopila odločno in za volanom Škode Fabie S2000 osvojila novo zmago.

Kljub temu, da sta Aleks Humar in Florjan Rus že osvojila letošnji naslov državnega prvaka v reliju, pa sta tudi na reliju Friuli – Alpi Orientali, ki se je končal včeraj v Italijanskem Vidmu, nastopila odločno in za volanom Škode Fabie S2000 osvojila novo zmago v konkurenci slovenskega prvenstva.

 
34C518C8-F4D9-11E1-8F63-0E0966B94067S tem sta osvojila 17 zaporedno zmago ekipe Target motorsport v prvenstvu Slovenije, obenem pa je Humar dosegel 47 zaporedno zmago na hitrostnih preizkušnjah, slovenske tekmece sta s Florjanom znova ugnala na vseh odpeljanih šestih brzincih.
 
120 kilometrov hitrostnih preizkušenj sta končala na skupnem četrtem mestu, ter s tem izenačila najboljšo Slovensko uvrstitev na tej dirki. Uvrstila sta se tik za evropskim prvakom zadnjih dveh let, Italijanom Lucom Rossetijem, ki je prav tako nastopil s Škodo Fabio S2000. “Dirka je za naju potekala brez posebnosti. Ne tretji preizkušnji sva sicer naletela na olje na cesti in pri tem izgubila nekaj časa, drugače pa je reli potekal brez težav. Pred dirko sem pričakoval, da bo zaostanek za Rossettijem večji, kot je bil dejansko na sami dirki, tako da sem z nastopom zadovoljen,” je po svoji 12 zmagi v karieri povedal Aleks Humar.
 
Državno prvenstvo v reliju se bo zaključilo z relijem v Idriji 12. in 13. oktobra.