Tudi danes vabljeni v Stožice!

Avtomobilizem, Motociklizem, Šport

Sobotno dogajanje v ljubljanskih Stožicah na 5. MotorSport Show & Salonu so zaznamovali veliki domači mednarodni prvaki. V super finalu je po osvojeni zmagi med tekmovalci supermota premoč še pred motokrosisti dokazal evropski prvak v supermotu, Uroš Nastran! Vse do padca sta mu tesno sledila svetovni prvak Tim Gajser in Roman Jelen. Vse dirke petih […]

Sobotno dogajanje v ljubljanskih Stožicah na 5. MotorSport Show & Salonu so zaznamovali veliki domači mednarodni prvaki.

supermoto tekmovalciV super finalu je po osvojeni zmagi med tekmovalci supermota premoč še pred motokrosisti dokazal evropski prvak v supermotu, Uroš Nastran! Vse do padca sta mu tesno sledila svetovni prvak Tim Gajser in Roman Jelen. Vse dirke petih disciplin (supermoto, minimoto, motokros, karting in avtomobili) se v nedeljo ponovijo od 14. ure naprej!

Pestro dogajanje je bilo tudi med tekmovalci minimota, kartinga in pokalnimi dirkalniki, kjer je med mladinci slavil Tomaž Trček. Relist Mitja Klemenčič pa je zmagal med zrelejšimi tekmovalci v Fiat Grande Puntih. Med legendami je slavil Janez Milavec pred Mitjo Holynskim in Martinom Črtaličem.

lea sitarObiskovalci, med njimi se je znašel tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič, so poleg dirk lahko občudovali tudi razstavljene dirkalnike na zelenem nivoju dvorane Centra Stožice. Eno izmed zadnjih dirk je zadovoljno otvoril tudi sam župan. Drago Božič, soorganiator dogodka, je ob zaključku sobotnega dne izjavil: “S Samom Čedetom sva ponosna, da sva uspela ustvariti idejo o prikazu slovenske palete avto-moto športa v Sloveniji in to v času mrtve sezone v dvorani Centra Stožice. Zelo dobro so se na prireditev odzvali motokrosisti in supermoto vozniki, saj se prireditve udeležuje skoraj celotna špica teh voznikov. Proge za motokros, supermoto, minimoto, avtomobile in karting so atraktivne in nudijo gledalcem veliko zabave ob gledanju. Današnji obisk gledalcev je bil v okviru pričakovanj, čeprav sva upala, da nas bodo presenetili z večjim. Mogoče so mnogi dvomili, da smo v Sloveniji sposobni organizirati takšno prireditev. Mislim, da bi lahko dvomljivci v nedeljo o tem spremenili svoje mnenje!”

Danes, v nedeljo, se ves urnik še enkrat ponovi, ki je objavljen na uradni spletni strani dogodka. V spodnjem videu si poglejte vabilo na današnji dogodek treh najboljših!