Zmaga znamk skupine FCA na Arab Wheels 2018

Aktualno, Top, Zanimivosti

Na prestižnem dogodku s podelitvijo nagrad Arab Wheels 2018 so slavili Alfa Romeo Stelvio, Jeep Wrangler in Ram 1500.

Znamke skupine FCA praznujejo trojno zmago na prestižnem dogodku podelitve nagrad Arab Wheels 2018, ki ga organizira Trace Media; prejemniki so Alfa Romeo, Jeep in Ram.

Alfa Romeo Stelvio, prvi SUV znamke Alfa Romeo v njeni 108-letni zgodovini, je prejemnik naslova premium športni terenec leta.

Uspešna je tudi zadnja generacija ikoničnega modela Jeep Wrangler, znanega tudi kot JL. Novi model, svetovno znan nesporni prvak terenske vožnje, ni le najzmogljivejši, temveč ga odlikujeta tudi vrhunsko udobje in izredna vozna dinamika, rezultat pa je edinstveno vozilo za vsakodnevne urbane podvige.

Jeep Wrangler JL Rubicon Trail 2018

Za zaključek izjemnega večera znamk skupine FCA je poskrbel popolnoma prenovljeni Ram 1500, letnik 2019, sicer prejemnik mnogih prestižnih nagrad ameriških medijev, saj je zmagal v izjemno konkurenčnem segmentu poltovornjakov.

Da se avtomobil lahko uvrsti v tekmovanje za nagrado Arab Wheels, mora biti ali nov model ali pa izjemno osvežen obstoječi model, avtomobil pa mora biti kupcem na voljo pred objavo nominiranih vozil. Štirje žiranti na letošnji prireditvi so bili Nabil Moustafa (odgovorni urednik, Strive Middle East), Hisham Sakr (vodja prodaje rabljenih vozil, Gargour Automotive Company), Khaled Hammoud (odgovorni sourednik, Arab Wheels) in Issam Eid (odgovorni urednik, Arab Wheels).

»Podelitev nagrad Arab Wheels ni le sijajen novembrski dogodek ob izročitvi nagrad,« je povedal Issam Eid, odgovorni urednik revije Arab Wheels in direktor avtomobilskih medijev pri organizaciji Trace Media. »Gre za obsežno delo z namenom informirati morebitne kupce vozil, o katerih avtomobilih je vredno razmišljati pred nakupom. Pomembno je tudi to, da kupci prispevajo polovico glasov s spletnim glasovanjem, drugo polovico pa prispeva žirija, ki poskrbi za celovitost in kredibilnost nagrad. Namen nagrad je uravnotežiti pogled kupcev in strokovnjakov, avtomobilskih novinarjev. Nagrade so tudi pomemben vir za panogo s poudarkom na odličnosti in inovacijah na regionalni ravni.«


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine