Tri GOOD DESIGN nagrade za Kiine modele

Zanimivosti

Kia je nedavno prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoje tri najnovejše modele, luskuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo tržijo kot ‘K9’ ali ‘Quoris’, ni naprodaj v Evropi), električni križanec Soul EV in konceptno vozilo GT4 Stinger, in sicer v kategoriji ‘prevoz’. Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja oblikovanja, oblikovalske industrije […]

Kia je nedavno prejela prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoje tri najnovejše modele, luskuzna limuzina Kia K900 (ponekod jo tržijo kot ‘K9’ ali ‘Quoris’, ni naprodaj v Evropi), električni križanec Soul EV in konceptno vozilo GT4 Stinger, in sicer v kategoriji ‘prevoz’.

Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja oblikovanja, oblikovalske industrije in medijev, je kiine modele nagradila na osnovi različnih kriterijev, inovativno oblikovanje, nove tehnologije, oblika, materiali, gradnja, zasnova, delovanje, uporabnost, energijska učinkovitost in skrb za okolje.

Kia-K900

Kia K900

Kia-Soul-EV

Kia Soul EV

Kia-GT4-Stinger-Concept

Kia GT4 Stinger Concept

Kiin oblikovalski tim je od leta 2006, ko ga je prevzel Peter Schreyer, prejel številne oblikovalske nagrade za svoje presenetljivo in inovativno delo, ki je nedvomno pomembno prispevalo h Kiini izjemni globalni rasti v zadnjih letih.

Nagrade GOOD DESIGN, ki jih vsako leto podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo oblikovalsko odličnost v 25 kategorijah. Oblikovalci in proizvajalci iz več kot 30 držav so dobitniki GOOD DESIGN nagrad, ki so v preteklih letih zajemale vse od sponk za papir do letala Boeing 787 Dreamliner in Nasinega vesoljskega plovila.