Toyotina nova telematska storitev

Aktualno, Zanimivosti

Toyota bo letos poleti na Japonskem lansirala novo inovativno telematsko storitev “T-Connect” skupaj z združljivimi navigacijskimi sistemi in aplikacijami za pametne telefone. Pri Toyoti vidijo storitev T Connect kot zanimiv način uvajanja vizije pametnejše mobilnosti v prihodnosti, ki bo povezala ljudi, avtomobile in mesta. T-Connect na več ključnih načinov izboljšuje trenutno storitev “G-BOOK“: poleg interaktivnega […]

Toyota bo letos poleti na Japonskem lansirala novo inovativno telematsko storitev “T-Connect” skupaj z združljivimi navigacijskimi sistemi in aplikacijami za pametne telefone. Pri Toyoti vidijo storitev T Connect kot zanimiv način uvajanja vizije pametnejše mobilnosti v prihodnosti, ki bo povezala ljudi, avtomobile in mesta.

T-Connect na več ključnih načinov izboljšuje trenutno storitev “G-BOOK“: poleg interaktivnega glasovnega odziva omogoča tudi prenos aplikacij tretjih oseb v navigacijski sistem avtomobila in storitev spletne pomoči, v kateri so integrirane izboljšane funkcije, ki jih trenutno nudi G-BOOK.

Toyota-novosti

Storitev interaktivnega glasovnega odziva

T-Connect vključuje storitev interaktivnega glasovnega odziva, ki se imenuje “Agent”. Agent ureja poizvedbe o lokacijah in novicah, lahko pa nudi tudi podporo uporabe vozila. Hkrati ponuja Agent tudi storitev predvidevanja informacij, pri čemer za predvidene cilje vozila uporablja podatke iz baze uporabnikovih preteklih poti. Na osnovi predvidenega cilja nudi Agent glasovno vodenje, informacije o prometnih nezgodah v okolici, območjih zgoščenega prometa in vremenskih ter cestnih razmerah. Po potrebi lahko celo priporoči bencinsko črpalko na predvideni poti. Storitev si zapomni uporabniške nastavitve in predlaga priljubljene trgovine in dogodke ob predvideni poti.

Agent je avtomatizirana različica storitve s človeškim operaterjem, ki se je poslužuje G BOOK. Razvili so ga z mislijo na voznike, zato podpira pogovorne odprte poizvedbe, kot sta na primer: “Hočem iti v bližnjo restavracijo s testeninami” ali “Poišči odprto parkirišče.” Če Agent ne more obdelati poizvedbe, jo posreduje človeškemu operaterju.

Storitev prenosa aplikacij v navigacijski sistem avtomobila

T-Connect omogoča uporabnikom prenos združljivih aplikacij neposredno v navigacijski sistem njihovega avtomobila. Prodajalna aplikacij T-Connect nudi različne aplikacije štirih kategorij: vozniška pomoč, informacije, komunikacije in življenjski slog.

Ker bodo te aplikacije razvijale in ponujale organizacije tretjih oseb, smo pri Toyoti ustvarili odprto razvojno okolje z imenom Toyota Open Vehicle Architecture (TOVA), ki potencialnim razvijalcem aplikacij nudi programsko opremo in opremo za razvoj. Po Toyotini odobritvi bodo aplikacije na voljo v prodajalni aplikacij T-Connect. Vzpostavljen je plačilni okvir, ki razvijalcem omogoča zaračunavanje uporabe njihovih aplikacij.

Izboljšana spletna pomoč

Obstoječe storitve, ki jih trenutno ponuja G-BOOK (klici v sili, storitve prometnih informacij in posodobitve zemljevidov), bodo še vedno na voljo prek storitve “Online Care”, ki jo nudi T-Connect. Od jeseni naprej bo storitev prometnih informacij “T-Probe” ponujala celovitejše informacije po zaslugi vključitve podatkov, ki jih v realnem času posredujejo Toyotina logistična vozila.

Povezljivost Wi-Fi

Navigacijski sistemi T-Connect serijsko podpirajo povezljivost Wi-Fi, kar še poenostavi uporabo teh storitev. Uporabniki lahko uporabijo svoje pametne telefone ali dostopne točke Wi-Fi (na približno 200.000 lokacijah po vsej japonski, kar omogoča japonski telefonski operater “au”), če se želijo povezati z različnimi storitvami, ki so na voljo prek storitve Toyota Smart Center. Poleg tega lahko uporabniki vzpostavijo povezavo tudi prek opcijskih modulov za podatkovno komunikacijo, ki so v avtomobilu.

Aplikacija za pametne telefone T-Connect

Uporabniki lahko tudi prek aplikacije T-Connect za pametne telefone dostopajo do Agenta in storitev spletne pomoči. Če aplikacijo uporabljajo v kombinaciji s storitvami T-Connect na svojem avtomobilskem navigacijskem sistemu, lahko uporabniki uživajo v naprednejših storitvah. Poleg ogleda porabe goriva, prevožene poti in preteklih poti na svojem pametnem telefonu lahko uporabniki zdaj vzamejo vozniške napotke s seboj, tudi ko zapustijo avtomobil. Kmalu bodo uporabniki lahko uporabljali pestro paleto namenskih aplikacij T Connect za pametne telefone, ki bodo ponujale koristne informacije glede na stanje avtomobila, pretekle poti in druge pomembne podatke.

Lexusova vozila bodo opremljena z navigacijskimi sistemi, ki podpirajo nove funkcije “G Link” in nudijo storitev, ki je podobna T-Connect. Vozila bodo serijsko opremljena z moduli za podatkovno komunikacijo. Obstoječe navigacijske storitve bodo še naprej delovale, kot so doslej.