Toyota želi nazaj svoje baterije

Zanimivosti

Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode. V družbi TME imajo večletne izkušnje z internim zbiranjem v sodelovanju s prodajalci/serviserji Toyotinih in Lexusovih vozil prek mehanizma obratne logistike. Prodajalci Toyotinih in Lexusovih vozil prejmejo novo hibridno baterijo v zameno za staro baterijo, s […]

Hibridne baterije imajo običajno daljšo življenjsko dobo kot vozila, zato njihovo zbiranje poteka le ob koncu življenjske dobe vozila ali v primeru nezgode.

V družbi TME imajo večletne izkušnje z internim zbiranjem v sodelovanju s prodajalci/serviserji Toyotinih in Lexusovih vozil prek mehanizma obratne logistike. Prodajalci Toyotinih in Lexusovih vozil prejmejo novo hibridno baterijo v zameno za staro baterijo, s čimer se v povprečju zbere 91 % rabljenih baterij. Zdaj si družba TME prizadeva, da bi precej povečala količino zbranih rabljenih hibridnih baterij. Zadali so si težko dosegljiv cilj 100 % zbranih baterij, ki bi ga dosegli s pomočjo lastne mreže in pooblaščenih delavnic za razgradnjo izrabljenih vozil po vsej Evropi.

Zato so februarja najavili podaljšanje trenutnih dogovorov o recikliranju baterij do 31. marca 2018.

toyota-razlaga