Toyota nagradila trgovce

Aktualno

Toyota Motor Europe je v Atenah najboljšim trgovcem-zmagovalcem v zadovoljstvu strank svečano podelila tradicionalne nagrade za zadovoljstvo strank Ichiban.

Toyota Motor Europe je v Atenah najboljšim trgovcem-zmagovalcem v zadovoljstvu strank svečano podelila tradicionalne nagrade za zadovoljstvo strank Ichiban.

Slovenski dobitnik je že petič zapored Center Jereb iz Izole, Toyota tudi preko stalnega merjenja zadovoljstva strank v prodaji in poprodaji preverja kakovost svojih produktov in storitev. Na osnovi enoletnih rezultatov nato vsako leto svečano razglasijo nacionalne zmagovalce in jim podelijo častne trofeje »Ičiban«.

Ichiban Slo

Tokratna podelitev je potekala v dvorani Zappeion Megaron v Atenah v prisotnosti vodilnih iz Toyote in grške ministrice za kulturo. Za nagrade Ičiban se je potegovalo 2300 evropskih pooblaščenih trgovcev. Na osnovi zahtevnih kriterijev, pri katerih pa imajo glavo besedo kupci in lastniki Toyot, je bilo nato izbranih 42 dobitnikov iz 32 držav. Slavnostni govornik, predsednik Toyote Motor Europe g. Didier Leroy je izjavil: »Naša glavna skrb je preko vrhunskih produktov in storitev preseči pričakovanja naših strank in tako zagotoviti njihovo popolno zadovoljstvo. Iskrena hvala vsem nagrajencem, ker ste s svojimi storitvami vsem v vzgled.«

Ime nagrade Ičiban je izposojeno iz japonščine (ičiban = slovensko: prvi) oz. Toyotinega mota »Okjaku sama ičiban« (slovensko: stranka je prva).

Od začetka enotnega merjenja zadovoljstva Toyotinih strank v Evropi se je ocena zadovoljstva povečala v povprečju za 43% v prodaji in za 34% v poprodaji.