Topmotors Racing na reliju Vipavska dolina

Topmotors Racing na reliju Vipavska dolina

Za ekipo Topmotors Racing je drugi rally za državno prvenstvo. V Ajdovščini in okolici je potekal 6. Rally Vipavska dolina.

V petek zvečer je bila v centru Ajdovščine ena hitrostna preizkušnja, ki je na ulice mesta privabila zelo veliko število gledalcev. Posadki sta startali dokaj prevodno, saj se je pravi del začel šele v soboto.

Vipavska-20

Sobota pa je prinesla spremenljive vremenske razmere. Posadka Grossi-Kavčič je zjutraj začela pogumno, bila v vrhu divizije, nato pa sta na HP5 doživela izlet s ceste in pri tem izgubila ogromno časa. Tako sta tudi ostala brez možnosti za napad na vrh v diviziji in naposled dosegla 5. mesto v diviziji 1.

Vipavska-21

Posadka Kovač-Uljančič pa je uspela rešiti probleme na svojem dirkalniku. Sobotno jutro sta začela previdno. Tako sta tudi nadaljevala, s pametno vožnjo pa sta napredovala po lestvici navzgor. Dokazala sta, da če tehnika deluje, sta lahko tudi sama v vrhu Yugo pokala. Prav na zadnjem “brzincu” sta tako prišla do zmage v Yugo pokalu! Dokazala sta, da se z vztrajnostjo da priti tudi do vrha.

Vipavska-22

Ekipa Topmotors Racing bo prisotna tudi v Železnikih, kjer se nadejajo celo nastopa kakšne posadke več.

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)