Top Gear nagradi za Picanto in oblikovalca Schreyerja

Aktualno

Kia Picanto in vodja Kiinega oblikovanja Peter Schreyer sta dobitnika priznanj BBC-jevega magazina Top Gear za letošnje leto – Picanto je postal Kupčija leta 2011, Schreyer pa Osebnost leta 2011. Picanto je od svojega prihoda na trg junija letos…

Kia Picanto in vodja Kiinega oblikovanja Peter Schreyer sta dobitnika priznanj BBC-jevega magazina Top Gear za letošnje leto – Picanto je postal Kupčija leta 2011, Schreyer pa Osebnost leta 2011.

 
B301C9A2-1CBC-11E1-9AEA-D29B66B94067Picanto je od svojega prihoda na trg junija letos prejel kar nekaj priznanj. Pri Top Gearu so v obrazložitvi zapisali: “Končno je tu še korejski supermalček, ki je boljša izbira od Fiata 500. Želite barantati? Ta avto stane več kot 10 tisočakov, ampak ga lahko dobite tudi za manj kot osem. To je dva tisočaka manj kot je najcenejši Cinquecento, in – za naš denar – boljši avto. To je Picanto, naša Kupčija leta, fluorescentna prispodoba južnokorejskega potovanja od vojnih razdejanj do gospodarskega razcveta. Pravi primer gospodarskega razvoja – ne le cenejših nadomestkov, ampak tudi privlačnih izdelkov, od pametnih telefonov do televizorjev in avtomobilov.”
 
Peter Schreyer, najbolj izpostavljen član Kiinega oblikovalskega oddelka, ki je oblikoval Picanta, je bil izbran zaradi uspešnega vodenja Kiine oblikovne identitete.
 
V pohvali piše: ”Pri dobrem dizajnu gre za oblikovanje izdelkov, ki bi jih ljudje radi kupili. Peter Schreyer je s svojo trdnostjo in sposobnostmi pri Kii najbolj odgovoren za tako uspešno delo.”
 
Schreyer je ob tem dejal: “Zelo sem počaščen zaradi Top Gearove velikodušnosti do mene in, kar je še bolj pomembno, do našega Picanta. V preteklosti sem nekajkrat povedal, da se oblikovalcu ob prihodu v podjetje redkokdaj zgodi, da mu dajo prazen list papirja, ampak se mi zdi, da se jim je ta pogum s tole nagrado izplačal!” ter dodal: “Top Gear je znan po celem svetu kot verjetno najbolj neodvisen magazine, ki ga ustvarjajo avtomobilski zanesenjaki, ki jih ni strah povedati kar mislijo. Zato je ta nagrada nekaj kar veseli prav vse nas, ki delamo v Kii.”
 
V prvih desetih mesecih letošnjega leta so po svetu prodali 158.427 Picantov.