Top Gear izbral DS5 za najboljši družinski avto leta

Aktualno

Citroen DS5 je prejel nagrado za ‘Družinski avto leta’, ki mu jo je prav danes podelila britanska revija Top Gear. Med glavnimi aduti avtomobila so: njegov razpoznavni stil in aerodinamičnost, njegov potniški prostor, ki se zgleduje v svetu letalstva…

Citroen DS5 je prejel nagrado za ‘Družinski avto leta’, ki mu jo je prav danes podelila britanska revija Top Gear.

 
52D60046-1CE6-11E1-A159-D29B66B94067Med glavnimi aduti avtomobila so: njegov razpoznavni stil in aerodinamičnost, njegov potniški prostor, ki se zgleduje v svetu letalstva, njegova visoko kakovostna končna obdelava in njegova inovativna hibridna tehnologija z dizelskim motorjem.
 
Med drugim je izvedenka CITROËN DS5 HYbrid4 pred kratkim v Nemčiji osvojila prestižno odlikovanje ‘Goldenes Lenkrad’ na področju ‘okoljevarstva’. Ta nagrada, imenovana tudi ‘Zeleni volan’, ki jo podeljujeta nemška časopisa AUTO BILD in BILD am Sonntag za najboljšo ekološko inovacijo leta, ponazarja zmogljivosti tehnologije Hybrid4: 200 KM, 4-kolesni pogon, 3,8 l/100 km in samo 99 g CO2/km.
 
Tudi spletna stran, namenjena vozilu CITROËN DS5 (www.ds5.citroen.com) in izdelana z najboljšo tehnologijo HTML5, je osvojila prestižno nagrado FWA (Favourite Website Awards). Ta mednarodna nagrada za spletno oblikovanje je priznanje za kakovost in kreativnost blagovne znamke na spletu. Digitalna umetniška knjiga, ki jo lahko pregledujemo tudi na mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih.