Top 5 avtomobilov za vožnjo po snegu v letošnji zimi

Blog

Zima je ponekod že pošteno potrkala na vrata. Čeprav se snega na cestišču večina voznikov ne veseli preveč, ostaja peščica tistih, ki z radostjo pričakujejo preizkus svojih vozniških sposobnosti v skrajno drsečih razmerah. Predstavljamo vam pet avtomobilov, ki bi jih letos izbrali za tovrstne podvige: 5. Volvo S60 Cross Country Najbrž vas ne bo pripeljal […]

Zima je ponekod že pošteno potrkala na vrata. Čeprav se snega na cestišču večina voznikov ne veseli preveč, ostaja peščica tistih, ki z radostjo pričakujejo preizkus svojih vozniških sposobnosti v skrajno drsečih razmerah. Predstavljamo vam pet avtomobilov, ki bi jih letos izbrali za tovrstne podvige:

5. Volvo S60 Cross Country

Volvo S60 CC

Najbrž vas ne bo pripeljal najdlje. A tudi stil šteje! In dvignjeni Volvo S60 ga ima – na tone. Švedska mišičasta limuzina, ki je z oznako Cross County od tal dvignjena 20 centimetrov, bo s svojim štirikolesnim pogonom z veseljem zarila v sneg. Tudi obratni proces pa ne bo težava.

4. Seat Leon X-Perience

LeonXperience-19

Eden najbolj impozantnih avtomobilov znamke Seat, s fantastično zunanjo podobo in kvalitetnim štirikolesnim pogonom. Zelo zadovoljivo se je odrezal tudi na našem testu. Praktičnost in prostornost sta ob ugodni ceni glavni odliki avtomobila, ki je prava izbira za družinski smučarski oddih.

3. Dacia Duster

DaciaDusterGorjanci-20

Da, tudi sneg se lahko praši za vami. Dacia Duster je eden najhvaležnejših avtomobilov na svetu za podvige zunaj ustaljenih vozniških norm. Odlično se znajde na vseh vrstah terenov. Svoje zaupanje ji izrekajo tudi slovenski gorski reševalci. Odličen štirikolesni pogon s popolnim zaklepom diferencialov in nizka cena Dusterja pretvorita v enega najbolj želenih izdelkov za iskalce off-road adrenalina.

2. Ford Kuga

20160205-DSC_0220

Eden najboljših samodejnih štirikolesnih pogonov na svetu je vgrajen prav v Fordovo Kugo. Briljantno podvozje, ki je mehko in posledično zelo udobno, obenem pa tudi zelo odzivno, je glavni razlog, da na naši mini-lestvici Kuga zaseda drugo mesto. No, veliko pa primpomore tudi napredna tehnologija in visoka mera praktičnosti, ki vozniku olajšajo vsakodnevna opravila.

1. Nissan Navara

139502_nissan_navara_double_cab_2016

Na prvem mestu pa seveda avtomobil, s katerim ni šale. To je pravi brutalni stroj za vožnjo po snegu. Gre za mednarodni pick-up leta 2016. Praktičnost, surova moč, napredna tehnologija, varčnost in dopadljivost so elementi, s katerimi Navara prepriča. Na primer za lažjo predstavo, v Navaro boste lahko naložili in prepeljali, 42 vreč cementa, 2,2 kubičnega metra drv ali 1000 litrov vode. Pri vseh različicah s štirikolesnim pogonom pa boste lahko peljali prikolico v kateri bosta 2 konja ali 8 metrski športni čoln … Pa tudi, če se boste vozili “prazni”, zadek ne bo poskakoval, zahvaljujoč odličnemu točkovnemu vzmetenju. Vse to ob udobju, ki ga zagotavljajo dobro poznani Nissanovi križanci. Še bolj radikalna rešitev za v sneg, pa je tale zverina … 😉