Tomosov E-lite prava uspešnica

Aktualno

Tomosov električni skuter E-lite je doma, predvsem pa izven meja Slovenije že postal prava prodajna uspešnica. E-lite se je tako med drugim uvrstil tudi v ožji izbor električnih vozil, s katerimi odgovorni v nizozemski prestolnici Amsterdam želijo posodobiti…

2FC89BB0-BCCC-11E0-A531-728565B94067Tomosov električni skuter E-lite je doma, predvsem pa izven meja Slovenije že postal prava prodajna uspešnica. E-lite se je tako med drugim uvrstil tudi v ožji izbor električnih vozil, s katerimi odgovorni v nizozemski prestolnici Amsterdam želijo posodobiti vozni park javnih uslužbencev. Amsterdam si namreč prizadeva, da bi v prihodnje prevzel vodilno vlogo na področju ekologije in postal tudi evropsko ekološko središče. Sedem Tomosovih električnih skuterjev tako v teh dneh že testirajo, dvokolo E-lite pa bodo, vsaj po prvih izjemno pozitivnih prvih odzivih sodeč, že kmalu uvrstili v vozni park tamkajšnjih javnih uslužbencev.

 
Ker gre pri skuterju E-lite za visoko kakovosten model dvokolesa, so v Tomosu  prepričani, da bodo z njim lahko zadostili tudi visokim nizozemskim kriterijem. Sicer pa se poleg Amsterdama delež električnih vozil skokovito povečuje tudi v drugih nizozemskih regijah. V eni od štirinajstih regij so tako že začeli s subvencioniranjem nakupov električnih vozil, v postopku za začetek sofinanciranja tovrstnih ekoloških nakupov s strani države pa sta še dve regiji.
 
Tomos ima na Nizozemskem v segmentu klasičnih mopedov sicer večinski tržni delež. V novem segmentu električnih vozil, v katerega je Tomos vstopil z letošnjo pomladjo, pa bodo letos predvidoma prodali že 500 vozil. Z ekološko usmeritvijo tako v Tomosu pričakujejo še uspešnejšo prodajo svojega električnega programa na Nizozemskem kot doslej, kar je dobra popotnica ob dejstvu, da že v prihodnji sezoni na tržišče prihaja tudi Tomosov električni moped.
 
Uspešne prodajne rezultate pa prvi predstavnik Tomosovega segmenta električnih vozil beleži tudi doma. Med drugim velja omeniti, da se z električnim skuterjem E-lite po novem vozi tudi novopečena Miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš. 21-letna Grosupeljšanka je tako z uporabo skuterja E-lite postala promotorka okolju prijaznih tehnologij, ki se v zadnjih letih vse bolj prebijajo v ospredje.