To nedeljo bo na sporedu prvi letošnji avtoslalom

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Adrenalin in hkrati varno preizkušanje vozniških sposobnosti skušajo združiti na avtoslalomih, ki jih prirejajo člani AMD Šempeter. Prvi letošnji avtoslalom bodo pripravili to nedeljo, 25. maja 2014, na avtopoligonu na Ljubečni, kjer pričakujejo množico domačih in tujih voznikov, tovrstne prireditve pa tradicionalno pritegnejo tudi obiskovalce. Glede na to, da je na reliju Saturnus nedeljski program […]

Adrenalin in hkrati varno preizkušanje vozniških sposobnosti skušajo združiti na avtoslalomih, ki jih prirejajo člani AMD Šempeter. Prvi letošnji avtoslalom bodo pripravili to nedeljo, 25. maja 2014, na avtopoligonu na Ljubečni, kjer pričakujejo množico domačih in tujih voznikov, tovrstne prireditve pa tradicionalno pritegnejo tudi obiskovalce. Glede na to, da je na reliju Saturnus nedeljski program odpadel, bi lahko bil ogled te prireditve odličen nadomestek.

Avtoslalome pripravljajo člani društva ljubiteljsko, v svojem prostem času, saj redko dobijo priložnost za takšno druženje na zavarovani progi. Izjemni odzivi na avtoslalomih doslej kažejo, da je med našimi vozniki velik interes za to vejo avto-moto športa. Nemalo je slovenskih voznikov, ki se na tekme odpravijo tudi v sosednjo Avstrijo, kjer je tovrstnih prireditev bistveno več. Tekmovalnemu programu se bodo letos v spremljevalnem delu pridružili tudi dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje, ki bodo predstavili Dacio Sandero, njihov avtomobil, ki ga poganja elektrika.

Glede na to, da je na reliju Saturnus nedeljski program odpadel, bi lahko bil ogled te prireditve odličen nadomestek

Glede na to, da je na reliju Saturnus nedeljski program odpadel, bi lahko bil ogled te prireditve odličen nadomestek

Člani AMD Šempeter v prireditev vložijo veliko truda in časa, zato jih še posebej veseli, da se vsako leto na tekmovanje prijavijo tudi vozniki z zelo atraktivnimi vozili, ki so prava paša za oči tudi za obiskovalce. Sicer pa lahko na avtoslalomu tekmujejo vsi vozniki z veljavnim vozniškim dovoljenjem in tehnično izpravnimi vozili. ”Ker lahko tekmujejo tudi s svojimi serijskimi avtomobili, s katerimi se vsak dan vozijo po cesti, je avtoslalom verjetno eden najcenejših avto-moto športov na sploh,” je povedal Saša Friedrich, predsednik AMD Šempeter. Tekmovalci tekmujejo v šestih razredih, štirje so razdeljeni glede na prostornino motorja, v petem razredu bodo tekmovale legende, v šestem pa ženske.

Avtoslalom je verjetno eden najcenejših avto-moto športov na sploh

Avtoslalom je verjetno eden najcenejših avto-moto športov na sploh

Po progi bodo organizatorji postavili stožce, vozniki pa bodo s svojimi vozniškimi spretnostmi skušali čim hitreje zavijugati med njimi. Pri tem je pomembno, da stožcev ne podrejo, v nasprotnem primeru jim sodniki prištejejo kazenske sekunde h končnemu času. ”Progo smo letos spet nekoliko spremenili, na začetku ravnine so ena vratca manj, tako da bo ravnina še malo hitrejša,” je dejal vodja organizacijskega odbora Nejc Romih.

Prijave in verifikacija tekmovalcev bodo potekale do 7.30. ure, tekmovanje pa se bo pričelo ob 8.30. uri, priznanja bodo podelili predvidoma ob 18. uri.