To je novi Peugeot i-Cockpit®

Zanimivosti

Peugeot nam z novim sistemom Peugeot i-Cockpit® razkriva svojo vizijo voznikovega mesta prihodnosti. Funkcionalni demonstracijski model, ki je bil zamišljen za povsem intuitivno in naravno upravljanje, napoveduje prihodnost potniških prostorov naslednjih modelov znamke. Napredna ergonomska zasnova, visoko umeščena digitalna plošča, kapacitivni zaslon na dotik … še nikoli poprej niso bile tehnologije deležne tako prečudovitega ambienta. […]

Peugeot nam z novim sistemom Peugeot i-Cockpit® razkriva svojo vizijo voznikovega mesta prihodnosti. Funkcionalni demonstracijski model, ki je bil zamišljen za povsem intuitivno in naravno upravljanje, napoveduje prihodnost potniških prostorov naslednjih modelov znamke.

Napredna ergonomska zasnova, visoko umeščena digitalna plošča, kapacitivni zaslon na dotik … še nikoli poprej niso bile tehnologije deležne tako prečudovitega ambienta. Razvojna študija voznikovega mesta temelji na izkušnjah 2,2 milijona uporabnikov prve generacije sistema Peugeot i-Cockpit®, s katerim so opremljeni PeugeotI 208, 2008 in 308. Novi Peugeot i-Cockpit® izostri voznikove čute, s čimer tako njemu kot njegovim sopotnikom odpira vrata v novo dimenzijo emotivnih in stimulativnih občutkov. Potovanje, na katerem se v hipu izostri vseh pet čutov.

Rezultat omenjenih raziskav je inovativen koncept razporeditve notranjosti Peugeot i-Cockpit®, ki ga tvorijo naslednji osnovni elementi:

  • Kompakten volan, ki poenostavi krmiljenje in zagotavlja več užitkov v vožnji. S takim volanom postane vožnja prava igra oziroma logično dejstvo. Roke morajo biti manj razširjene, razpon gibov med izvajanjem manevrov je veliko manjši, zaradi česar se lahko voznik odziva hitreje in bolj okretno, hkrati pa je lahko med vožnjo v bolj sproščenem položaju.
  • Na instrumentni plošči v višini oči so podatki zbrani v višini voznikovih oči, zaradi česar mu ni treba odmakniti pogleda s cestišča in se lahko osredotoči na smer vožnje. Ergonomski položaj, ki ga omogoča volan manjših dimenzij, pripomore k večjemu udobju in manjši utrujenosti voznika.
  • Na velikem zaslonu na dotik so na intuitiven način prikazana vsa upravljalna stikala za udobje (avtoradio, klimatska naprava …), ki omogočajo naravno krmiljenje celotne opreme vozila.

Rezultat vsega skupaj je osupljivo prečiščena, sodobna in tehnološka armaturna plošča.

VUE-INTER-peugeot

Potniki lahko izbirajo med dvema notranjima ambientoma. Med ambientom «Boost», ki daje prednost dinamični vožnji in ambientom «Relax» za bolj umirjeno vožnjo. Oba načina je možno popolnoma nastaviti po meri uporabnika in povzdigneta užitke voznika in potnikov na višjo raven, zaradi česar postane vožnja edinstvena in nepozabna izkušnja.