Tim Gajser na polno tudi v Zaboku

Aktualno, Motociklizem, Šport

Peta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu po poletnih počitnicah postregla s scenarijem, ki ga spremljamo že vso sezono. Tim Gajser je na stezi, ki je v neposredni bližini mesta Zabok pri Zagrebu dominantno odpeljal obe vožnji in tretjič letos iztržil maksimalno število točk. Zanj je bil to zadnji dirkaški trening pred dirko v nizozemskem […]

Peta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu po poletnih počitnicah postregla s scenarijem, ki ga spremljamo že vso sezono. Tim Gajser je na stezi, ki je v neposredni bližini mesta Zabok pri Zagrebu dominantno odpeljal obe vožnji in tretjič letos iztržil maksimalno število točk. Zanj je bil to zadnji dirkaški trening pred dirko v nizozemskem Assnu, kjer lahko ob ugodnem razpletu že osvoji svoj prvi naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu MXGP. Drugo mesto je osvojil povratnik po poškodbi Jernej Irt, tretje pa Luka Kutnar.

start mx open

Dirka je potekala v idealnih razmerah, saj je dež pred dirko dodobra namočil stezo, oblaki pa so poskrbeli, da ni bilo našim in hrvaških najhitrejšim motokrosistom pretirano vroče. Na dirki se je zbralo 120 tekmovalcev. Tim Gajser, je dirko v Zaboku izkoristil kot del zadnjih priprav pred odhodom na Nizozemsko, kjer se bo spopadel s povsem drugačno podlago, saj je tu dirkal na trdi ilovnati podlagi, tam pa bo globok pesek je pokazal da je v fantastični formi in povsem neobremenjen. ‘Dirka je dirka, nanjo grem s ciljem da zmagam. Vsakršno taktiziranje tu odpade, saj ko preveč razmišljaš kako bi kaj prilagodil ali poiskal neko bližnjico, obbičajno s tem samo poslabšaš vse skupaj. Proga tu mi je všeč je kar edinstvena na svetu, saj ne vem kje na svetu še lahko iz stanovanjskega bloka gledaš motokros dirko. To je res neverjetno. Komaj čakam, da se odpravimo v Assen. Za to sem delal celo življenje in se zelo veselim te dirke’. Na vprašanje ali je kaj posebno treniral ali se pripravljal pa je v njegovem slogu z nasmeškom in iskrivimi očmi dejal da nič posebnega, steza na kateri trenira in mu jo pripravlja oče Bogomir je najtežja na svetu kot rad v šali pove in če treniraš tako da na taki stezi voziš 35 minut na polno, je vsaka druga steza pravzaprav lahka.

navijaci in gajser

Trdi treningi in znoj so v motokrosu, ki ne pozna bližnjic pač edina pot do uspeha. Naslednja dirka za državno prvenstvo AMZS v motokrosu bo 18. Septembra v Šentvidu pri Stični, kjer bomo morda lahko že pozdravili novega svetovnega prvaka razreda MXGP na predzadnji dirki za državno prvenstvo.

Rezultati 5. dirke za AMZS motokros državno prvenstvo Slovenije, Zabok:
DP 50 JUN: 1. Osek Luka, 2 Vrh Mitja, 3. Oblak Žak,…
DP 65 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Brejc Bor, 3. Podobnik Nik,…
DP 85: 1. Robek Matevž, 2. Polajžer Gašper, 3. Huptman Gal,…
DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Fakin Matej,…
DPMX2: 1. Irt Peter, 2. Crnkovič Luka, 3. Bubnič Miha,…
DP VETERANI 50: 1. Bogomir Gajser, 2. Fortuna Alojzij, 3. Vidic Gorazd, …
ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Pancar Igor,3. Ferš Leon, …
DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Irt Jernej, 3. Kutnar Luka,…