Test: Volkswagen Golf ali Hyundai i30 z “litrskima turbobencinarjema”? Ali imamo novo merilo v segmentu?

Hyundai, Testi, Top, Volkswagen

Tokrat smo vzporedno postavili dve izmed trenutno najbolj priljubljenih kombiliuzin na slovenskem trgu. Volkswagen Golf predstavlja “benchmark”, kateremu se konkurenčni modeli na trgu skušajo čim bolj približati, ali pa se v zanje boljšem primeru oddaljiti. Hyundai i30 si je medtem v zadnjih letih pri nas zgradil odličen sloves v “golfovem razredu”, ki ga z novo […]

Tokrat smo vzporedno postavili dve izmed trenutno najbolj priljubljenih kombiliuzin na slovenskem trgu. Volkswagen Golf predstavlja “benchmark”, kateremu se konkurenčni modeli na trgu skušajo čim bolj približati, ali pa se v zanje boljšem primeru oddaljiti. Hyundai i30 si je medtem v zadnjih letih pri nas zgradil odličen sloves v “golfovem razredu”, ki ga z novo generacijo le še nadgrajuje. Kateri avtomobil je bolj prepričal nas?

Najprej je treba poudariti, da je brada, ki jo je s svojo prisotnostjo na trgu vzgojil Golf, nekoliko daljša od Hyundaijeve – a je nemški predstavnik nedavno prejel osvežitev, tako da odslej govorimo o generaciji 7,5. Ta je prinesla nekatere ključne posodobitve, da je avtomobil še naprej svež in brez težav konkurira (ali pa, če hočete, vlada na trgu).

Smo rekli nemški predstavnik? No, pogojno je to tudi Hyundai i30, četudi znamka seveda izvira iz Južne Koreje. Tudi i30 je namreč razvit v Nemčiji – z željo čim bolje zasledovati želje in pričakovanja evropskih kupcev.

Če pogledamo videz avtomobilov, je nemogoče karkoli pripomniti. Gre za optimalno usklajene linije in prefinjen dizajn, ki ni vpadljiv. Posebej bi želeli izpostaviti videz žarometov pri obeh avtomobilih, ki so zares čudovito oblikovani (če izberete tiste z vrha ponudbe).

V notranjosti se oba avtomobila želita približati “premium” polu svojega razreda in to jima tudi pogojno uspeva. Za naš okus je notranjost Hyundaija na nekoliko višjem nivoju, predvsem z vidika dizajna (več je detajlov), če že ne tudi materialov. Pri Golfu lahko celotno (nekoliko pregovorno dolgočasno, a izredno učinkovito) situacijo v notranjosti nekoliko začinite z izbiro največjega zaslona infotainmenta (ta nima več trdih tipk) – naša testna različica je namreč razpolagala “zgolj” z drugim najboljšim sisemom. Pri sami zatesnjenosti potniške kabine pri obeh modelih nimamo pripomb, saj je le-ta na visokem nivoju.

Zaslona infotainmentov delujeta zelo dobro in sta hitro odzivna ter natančna. Tudi navigacijska sistema sta na visokem nivoju. Tokrat smo primerjali sistema z 8-palčnima zaslonoma. V obzir je potrebno vzeti, da Golf za doplačilo ponuja še boljši sistem, s kar 9,2-palčnim zaslonom, ki je res vrhunski. Pri Hyundaiju je 8-palčni zaslon medtem vrh ponudbe, a se Golfov z njim povsem enakovredno kosa. Odlična je tudi izkušnja s popolnoma digitalnim prilagodljivim zaslonom instrumentne plošče, ki jo ponujajo najbolje opremljene različice Golfa – takšne Hyundai žal še ne ponuja.

Zmagovalec pri številkah ob prostornini prtljažnega prostora je Hyundai i30, a je razlika zelo majhna. Pri prostoru ob postavljeni zadnji klopi govorimo o 15 litrih (380 proti 395 litrov v korist Hyundaija). Ob podrti zadnji klopi razlika narase na 31 litrov (1270 proti 1301). Ob praktičnem preizkusu uporabnosti prtljažnik prostorov nismo zaznali posebnih odstopanj med konkurentoma, pa tudi ne omembe vrednih pomanjkljivosti.

Oba primerjana avtomobila sta bila opremljena s turbobencinskim trivaljnim motorjem prostornine enega litra. Razlikovala sta se zgolj menjalnika, saj smo tokrat testirali Golfa s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom DSG, Hyundai pa je bil opremljen s šeststopenjskim ročnim (pri različici s tem motorjem samodejni žal ni na voljo). Golfov motor TSI ima 110 konjskih moči, Hyundaijev T-GDI pa 120. To pomeni, da sta po svoji zmogljivosti praktično poravnana, saj približno enako tudi tehtata (oba okoli 1.400 kilogramov). Ključna za določitev zmagovalca je torej poraba na našem testnem krogu. Z Golfom smo uspeli zabeležiti podatek 5,9 litra, medtem ko se je merilnik pri Hyundaiu i30 ustavil pri 7,1 litra. Gre torej za relativno visoko razliko med dvema primerljivima avtomobiloma, a tu je ključen podatek, da poraba Hyundaija najbolj naraste na avtocesti. Ko se vozimo v mestu, ali po regionalki, sta avtomobila skorajda poravnana. Ne glede na to – nekaj prednosti za Golfa, pri lastni izbiri pa malo razmislite o svojih vsakdanjih potrebah.

Enega izmed ključnih napredkov Hyundaija i30 v primerjavi s predhodnikom je moč zaznati na področju voznih lastnosti. Avtomobil ima odslej nekoliko bolj odzivno podvozje, ki ni pretrdo, a vseeno zagotavlja zelo učinkovito dinamično premagovanje zavojev. Dokaj natančno je tudi krmiljenje. A Volskwagen Golf ima na tem področju kajpak svojo računico in je od Hyundijevega konkurenta še vedno za droben odtenek boljši. Za povprečnega voznika to odstopanje kajpak še zdaleč ne bo pomenilo odločujoče razlike, a tisti, bolj športno orientirani vozniki, bomo cenili res odličen občutek za krmilom Golfa – sploh če je ta opremljen s progresivnim volanom in športnim podvozjem.

Najnovejša generacija Hyundaija i30 je ponovno velik korak v pravo smer za korejskega proivajalca in je že uspela prepričati številne evropske kupce. Pošteno je, da novemu i30 priznamo velik del Golfove odličnosti in prav to je za slednjega največja težava, četudi še ima majhno prednost. Velik del Golfove odličnosti za velik del Golfove cene – i30 je torej še vedno nekoliko cenejši (razlika nastane predvsem ob nalaganju dodatne opreme) in kani biti ob ugodnih pogojih celo boljša izbira v tem segmentu za povprečnega voznika. Priporočamo primerjavo obeh tekmecev na portalu Avtoklik, kjer si ju lahko sestavite po lastnih željah in zanju prejmete ponudbe slovenskih trgovcev z vozili Volkswagen in Hyundai – tako bi morala biti odločitev na dlani … 😉


Ključni podatki: Volkswagen Golf (1.0 TSI)

Cenik
Motor: 999 ccm, turbobencinski, trivaljni
Moč: 81 kW/110 KM
Navor: 200 Nm/2000-3500 rpm
Menjalnik: 7-stopenjski samodejni z dvema sklopkama (DSG)
Pogon: Dvokolesni, na prednji par
Končna hitrost: 196 km/h
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 5,9 l/100 km
Prostornina prtljažnika: 380/1.270 l


Ključni podatki: Hyundai i30 (1.0 T-GDI)

Cenik
Motor: 998 ccm, turbobencinski, trivaljni
Moč: 88 kW/120 KM
Navor: 171 Nm/1500-4000 rpm
Menjalnik: 6-stopenjski ročni
Pogon: Dvokolesni, na prednji par
Končna hitrost: 190 km/h
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 7,1 l/100 km
Prostornina prtljažnika: 395/1.301 l




Foto: Luka Gregoric

Vprašanja o avtomobilu nam lahko zastavite na našem forumu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilih @avtoovernet in @lukagregoric.