Test: Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi

Ford, Testi

Križanci so izjemno popularni. Proizvajalci so združili že skoraj nemogoče. Grand Tourneo Connect s svojim dolgim imenom napoveduje, da gre za podaljšano različico Tournea Connect, ki že simpatizira z enoprostorci.  Nekaj trenutkov za tem, ko dekle zanosi in zadevo seveda objavi na svetovnem spletu, je čas, da njen dragi prične z izborom družinskega avtomobila. Ni […]

Čeprav izhaja iz dostavnika je lahko "plemenit".

Križanci so izjemno popularni. Proizvajalci so združili že skoraj nemogoče. Grand Tourneo Connect s svojim dolgim imenom napoveduje, da gre za podaljšano različico Tournea Connect, ki že simpatizira z enoprostorci. 

Čeprav izhaja iz dostavnika je lahko "plemenit".

Čeprav izhaja iz dostavnika je lahko “plemenit”.

Nekaj trenutkov za tem, ko dekle zanosi in zadevo seveda objavi na svetovnem spletu, je čas, da njen dragi prične z izborom družinskega avtomobila. Ni važno, če so naši predniki šli na morje v Fičku. Danes družina potrebuje prostor in nakup enoprostorca je ob spočetju precej popularna poteza. Nič zato, če bi oče imel raje športni avtomobil. Sedaj je čas za družino in temu primeren mora biti tudi avto.

Pustimo družbeno kritiko in priznajmo, da so enoprostorci, podobno kot mestni terenci, postali vse bolj popularni. Turneo Connect ima svoje korenine v dostavniku. Razred “Kangoo” je v začetku prejšnjega stoletja postal uporabna in poceni rešitev za male družine. Grand Turneo Connect pa kar 40 centimetrov daljši od običajne različice in prinaša v svet avtomobilizma res veliko prostora.

Ostre linije so recept za prostornost v kabini.

Ostre linije so recept za prostornost v kabini.

Pred prevzemom sem bil skeptičen o smiselnosti takšnega vozila. Že srednje veliki enoprostorci s sedmimi sedeži pogosto pretiravajo in je zadnja vrsta povsem neuporabna. Ob prvem stiku z avtomobilom pa sem bil zelo presenečen. Velika steklena streha daje avtomobilu svetlost in notranjost je izjemno prostorna. Velika drsna vrata se izkažejo kot zelo uporabna. Ob kolegovem rojstnem dnevu sem tako postal najbolj uporaben taksi prevoz in tudi potniki v zadnji vrsti se niso pritoževali nad neudobnostjo, kar se mi je večkrat zgodilo tudi v precej večjih modelih.

Notranjost je kombinacija uporabnih rešitev.

Notranjost je kombinacija uporabnih rešitev.

Ford pri notranjosti ne eksperimentira. Uporabna, sicer s precej gumbi, je sredinska konzola. Le zaslon bi bil lahko večji. Nadvse uporabna je vgrajena kamera v vzvratnem ogledalu, ki precej olajša parkiranje, sicer res dolgega avtomobila. Izjemno pregledna so dvojna ogledala, ki omogočajo, da ima voznik res popoln pregled nad vozilom.

Notranjost je tradicionalna. Škoda, ker ni boljšega zaslona.

Notranjost je tradicionalna. Škoda, ker ni boljšega zaslona.

Prijetno presenečenje predstavlja tudi sam motor. Izkaže se kot varčen, sploh če upoštevamo razmerje porabe goriva na potnika. Okrog 7 litrov dizelskega goriva so dovolj za povprečnega voznika, kar je dober rezultat. Kake pol litra se da še privarčevati na račun relacijske vožnje. Avtomobil sicer ne spada med poskočnejše in podobno, kot pri Oplu, je ob speljevanju potrebno dodati kar precej plina. Samo s sklopko bo šlo zelo težko. Morda na klancu navzdol.

Preglednost je po zaslugi velikih ogledal izjemna.

Preglednost je po zaslugi velikih ogledal izjemna.

Cena 27 tisočakov je idealna za razpredanje, ali je bolje kupiti enoprostorca ali povečanega Turnea Connect. Velik plus mu zagotovo predstavlja uporabnost in poraba goriva. Ob 7 sedežih je bolj majhen zgolj prtljažni prostor, kar je v tem razredu povsem normalno.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi si lahko preberete našem forumu Avtomobilizem in F1

Foto: Anej Ferko
_______

Podatki:
Motor / menjalnik: 1.6 TDCi (85kW/115 KM, 270 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 5.6 / 4.6 / 4.9 l / 100 l (CO2: 130 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 165 km/h / 13,8 s
Dolžina / širina / višina: 4.818 / 2.137 (z ogledali) / 1.840 mm
Medosna razdalja: ni podatka
Masa praznega vozila: 1.529 kg
Posoda za gorivo: 55 l
Št. sedežev: 7
Prostornina prtljažnika: 1.287 – 2.620

Osnovna cena vozila (1.6 CDTi 70kW): 26.420 EUR – 2.500 EUR popusta
Osnovna cena testnega modela: 27.310 EUR