Tekaški izziv BMW Race to Berlin

Zanimivosti

Letošnja tekaška sezona bo bogatejša za BMW Race to Berlin – tekaški izziv, na katerem je možno osvojiti prijavo na prestižni Berlinski maraton. Na izzivu bodo sodelovali rekreativni tekači in slovenski podjetniki, ki bodo pomladne in poletne mesece izkoristili za priprave na osrednji dogodek BMW Race to Berlin, ki bo 7. septembra v ljubljanskem BTC […]

BMW race to Berlin

Letošnja tekaška sezona bo bogatejša za BMW Race to Berlin – tekaški izziv, na katerem je možno osvojiti prijavo na prestižni Berlinski maraton. Na izzivu bodo sodelovali rekreativni tekači in slovenski podjetniki, ki bodo pomladne in poletne mesece izkoristili za priprave na osrednji dogodek BMW Race to Berlin, ki bo 7. septembra v ljubljanskem BTC Cityju.

K sodelovanju vabljeni vsi rekreativni tekači

BMW Race to Berlin je tekaški izziv, ki ponuja enkratno priložnost – udeležbo na 41. BMW Berlinskem maratonu. Vsi, ki bodo sprejeli BMW tekaški izziv in se prijavili na zaključni dogodek 7. septembra, se bodo potegovali za eno izmed osem brezplačnih prijav na 41. BMW Berlinski maraton. Štirje najboljši v posameznih kategorijah, ki se bodo podali na 12 km preizkušnjo v BTC Cityju, se bodo 28. septembra na berlinskih ulicah pridružili najboljšim tekačem iz celega sveta.  Projekt BMW Race to Berlin se bo predstavil tudi na štirih tekaških prireditvah po Sloveniji – Selmar7 rekreativni tek v Mariboru (13. 4), Tek trojk v Ljubljani (10.5.), Tek štirih mostov v Škofji Loki (14.6.) in Nočna 10ka na Bledu (12.7.).

BMW Race to Berlin je tekaški izziv, ki ponuja enkratno priložnost – udeležbo na 41. BMW Berlinskem maratonu

BMW Race to Berlin je tekaški izziv, ki ponuja enkratno priložnost – udeležbo na 41. BMW Berlinskem maratonu

BMW Race to Berlin tudi s programom za sodelujoča podjetja

BMW Race to Berlin vabi k sodelovanju tudi podjetja, ki bodo s prispevkom za projekt BMW Race to Berlin podprla vzgojo prihodnjih atletskih generacij, saj bo del sredstev namenjen razvoju mladih atletov pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Poleg udeležbe na šestih BMW tekaških akademijah za vodilne managerje in poslovnem ekipnem teku štafet bodo podjetja pridobile še trženjske priložnost na zaključnem dogodku BMW Race to Berlin v ljubljanskem BTC.

S projektom BMW Race to Berlin BMW tudi v Sloveniji vidnejše vstopa v tekaški šport. Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija je ob predstavitvi projekta BMW Race to Berlin poudaril angažiranost znamke BMW v tekaškem športu: „Priljubljenost in razširjenost teka v mednarodnem merilu se stalno povečuje. Tek je postal eden izmed treh ključnih športov, ki jih podpira BMW. BMW je z vozili avtomobilski partner na številnih tekaških prireditvah. Tudi prestižnega BMW Berlinskega maratona, ki smo ga povezali s projektom, ki ga letos lansiramo v Sloveniji. Projekt BMW Race to Berlin je zastavljen tako, da se lahko prijavijo in sodelujejo vsi rekreativni tekači. Poleg tega pa smo v projekt vključili tudi tekaško akademijo za vodilne managerje. Za tek želimo motivirati in navdušiti vodilne v slovenskih podjetjih. Upamo, da bodo tudi oni potem navdušili svoje zaposlene. Skupaj s podjetniki pa želimo spodbujati tudi mlade generacije atletov. Zato nas veseli, da je partner projekta Atletska zveza Slovenije, ki je krovna organizacija atletskega športa v Sloveniji.“

Na BMW tekaški izziv se lahko prijavi vsak rekreativni tekač, starejši od 18 let.

Na BMW tekaški izziv se lahko prijavi vsak rekreativni tekač, starejši od 18 let.

BMW Race to Berlin pa je izjemnega pomena tudi za Atletsko zvezo Slovenije. Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije je izpostavil »Atletska zveza Slovenije si kot krovna organizacija atletskega športa v Sloveniji prizadeva k povezovanju vseh pojavnih oblik našega športa, saj v tem vidimo pomemben razvojni potencial. Zato nas posebej veseli, da je pobudo Atletske zveze Slovenije k aktivnejši vlogi na področju rekreacije v Sloveniji podprl tako ugleden partner, kot je BMW. Sinergije med partnerjema vidimo predvsem v promociji zdravega načina življenja in v podpori načelom trajnostnega razvoja, kar se uvršča tudi med pomembne skupne vrednote obeh partnerjev. Z zbranimi sredstvi pa bomo prispevali tudi razvoju tekaškega športa v Sloveniji ter podprli mlade, perspektivne atlete pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Iniciativa podjetja BMW tako prihaja v naš športni in atletski prostor kot izjemno dobrodošla akcija, ki bo preko BMW tekaške akademije za vodilne managerje, štirih slovenskih tekaških prireditev ter zaključnega velikega tekaškega dogodka v Ljubljani, povezala gospodarstvo in šport z dobrimi in plemenitimi nameni. Ob tem nam je uspelo skupaj z vsemi deležniki povezati tudi svet rekreacije ter vrhunske atletike, saj bodo vsi sodelujoči partnerji na projektu BMW Race to Berlin tudi partnerji na velikem mednarodnem atletskem ekipnem tekmovanju pod nazivom Balkanation, ki bo 20. septembra v Sloveniji in kjer pričakujemo številne vrhunske atlete iz preko 15 držav.«

Na BMW tekaški izziv se lahko prijavi vsak rekreativni tekač, starejši od 18 let. Prijava je mogoča na spletni strani www.bmw-racetoberlin.si. S prijavo je mogoča udeležba na zaključnem dogodku 7. septembra, kjer bo možno osvojiti eno izmed 8 mest na sicer razprodanem Berlinskem maratonu.

Angažiranost znamke BMW v tekaškem športu

BMW je že številna leta prisoten pri tekaških dogodkih v Švici, Nemčiji, Franciji, Španiji, Avstriji, na Japonskem, Kitajskem in Indiji. Na izbranih tekaških dogodkih v sklopu projekta BMW Race to Berlin bodo predstavljeni številni modeli BMW. Obsežna podpora BMW tekaškemu športu ima dobre temelje in logično povezavo. Tako kot morajo tekači svojo energijo učinkovito razporediti skozi celotni tek, tako je namreč tudi učinkovitost za BMW eden izmed temeljih principov. S serijsko vgrajenimi varčnimi tehnologijami „Efficient Dynamics“ vsaki novi BMW ponuja višjo zmogljivost ob hkratni manjši porabi.

Posebna pozornost bo namenjena novemu modelu BMW serije 2 Active Tourer, ki bo septembra tudi v Sloveniji razširil portfelj BMW in s svojimi inovativnimi prostorskimi rešitvami ponuja odlično rešitev za vse z aktivnim življenjskim slogom.

BMW race to Berlin

BMW race to Berlin

Partner projekta je Atletska zveza Slovenije

Atletska zveza Slovenije (AZS) je krovna organizacija atletike v Sloveniji, ki že 90 let organizirano skrbi za delovanje sistema in za razvoj slovenske atletike. Združuje več kot 70 atletskih klubov in društev iz celotne Slovenije in je članica uglednih mednarodnih organizacij. Aktivno deluje na področjih vrhunske, otroške atletike, rekreativnega športa ter organizacije športnih tekmovanj. AZS se uvršča se med najuspešnejše športne organizacije v Sloveniji s prepoznavnostjo na nacionalni, evropski in svetovni ravni.