Tehnične okvare prekrižale načrte AŠD Novo mesto na Gorjancih

Aktualno, Avtomobilizem, GHD, Slovenija, Šport

Dirkača Avto športnega društva Novo mesto Martin Jeršin in Gregor Jurak sta ta vikend tekmovala na svoji domači dirki, GHD Gorjanci. Žal jima ni šlo vse po načrtih – dobra rezultata sta jima preprečili tehnični okvari. Še posebej je bil obetaven pogled na dosežene čase na treningih. Primorec Gregor Jurak je s Suzukijem Swiftom GTI […]

Dirkača Avto športnega društva Novo mesto Martin Jeršin in Gregor Jurak sta ta vikend tekmovala na svoji domači dirki, GHD Gorjanci. Žal jima ni šlo vse po načrtih – dobra rezultata sta jima preprečili tehnični okvari.

GHD Gorjanci 2016

GHD Gorjanci 2016

Še posebej je bil obetaven pogled na dosežene čase na treningih. Primorec Gregor Jurak je s Suzukijem Swiftom GTI v državnem prvenstvu divizije 1 zasedal prvo mesto z naskokom več kot 4 sekund in pol pred najbližjim zasledovalcem. Tudi Martin Jeršin se je s svojo Hondo Integro boril za visoka mesta v državnem prvenstvu divizije 2 (po treningih je zasedal četrto).

GHD Gorjanci 2016

GHD Gorjanci 2016

A sreča domačemu klubu tokrat ni bila naklonjena in dirkačema sta nedeljske načrte prekrižali tehnični okvari. Gregor Jurak zaradi tega celo ni mogel startati, medtem ko so mehaniki Martina Jeršina pozno v sobotno noč menjavali motor dirkalnika. Naposled jim je uspelo in Martin Jeršin se je lahko predstavil množici navijačev na največji dolenjski avtomobilistični dirki.

SONY DSC

SONY DSC

Na koncu je kljub temu, da dirkalnik ni bil v optimalnem stanju, zaključil dirko in v okviru divizije 2 zasedel šesto mesto.

Naslednja dirka slovenskega državnega prvenstva v gorskohitrostnih dirkah bo potekala na Lučinah od 12. do 14. avgusta.