Talisman: Prišla je nova Renaultova limuzina

Novosti

Njen oblikovni slog povzema klasične poteze, ki so cenjene med kupci avtomobilov segmenta D. Renault Talisman bo dobil tudi različico Grandtour, ki bo prevzela vse poglavitne odlike limuzine. Prodaja Renaultove velike limuzine se bo v Evropi začela s koncem letošnjega leta. Pri iskanju nove interpretacije razločevalnih kod je treba predelati osnove ob iskanju pravšnjih proporcev in […]

Njen oblikovni slog povzema klasične poteze, ki so cenjene med kupci avtomobilov segmenta D. Renault Talisman bo dobil tudi različico Grandtour, ki bo prevzela vse poglavitne odlike limuzine.

Prodaja Renaultove velike limuzine se bo v Evropi začela s koncem letošnjega leta.

Pri iskanju nove interpretacije razločevalnih kod je treba predelati osnove ob iskanju pravšnjih proporcev in skladnih volumnov. Zunanje mere so z dolžino 4,85 metra in širino 1,87 metra velikodušne in prispevajo k notranji prostornosti in prestižnemu zunanjemu videzu, kakršen je zaželen za to vrsto avtomobila.

Oblika

Prednji del Talismana se ponaša z mogočnimi potezami. Vgrajeno ima novo oblikovno istovetnost znamke Renault z velikim pokončnim rombom, ki krasi kromirano izrazno masko. Nov Renaultov vidni pečat zagotavljajo dnevne luči v obliki črke C, ki se spuščajo vse do odbijača. Talisman ima glede na različico vgrajene žaromete z izključno LED tehnologijo (Full LED) “Pure Vision”.

talisman-zadaj-letalisce

K bolj dinamičnemu in razkošnemu videzu s strani prispeva tretje okno, ki podčrtuje limuzinski značaj in vizualni obet notranje prostornosti. Kromirani dodatki poudarjajo elegantnost silhuete, obrobe stranskih oken in okrasna elementa, ki se raztezata vzdolž prednjih blatnikov do vrat. S puščičasto obliko in fineso ta elementa simbolizirata aerodinamičnost, zmogljivosti in učinkovitost, hkrati pa spominjata na oblikovni jezik športnih avtomobilov.

Zadnji del, nizek in širokopleč, označujeta svetili, ki se vodoravno raztezata od robov proti sredini prtljažnika. Njuna razpotegnjena oblika krepi vtis, da avto čvrsto stoji na cesti, obenem pa rombu zagotavlja izstopajočo vlogo. S tri razsežnostnimi svetlobnimi vodili zadnje luči Talismanu dajejo močan in prepoznaven pečat. Stalna osvetlitev zadnjih luči, tudi podnevi tako še krepi njihov močan vtis.

Oblikovalci so z novo interpretacijo klasičnih oblikovnih pravil po vzoru načina oblikovanja zunanjosti ustvarili gostoljuben prostor za potnike, v katerem prevladujeta zmernost in visoka kakovost.

Vizualno je bivalni prostor razdeljen v tri plasti, ki določajo in hierarhično delijo prostor v avtomobilu.

Območja, ki so potnikom najbližja, imajo obloge iz mehkih in na otip prijetnih materialov. Najbolj oddaljeni deli z izbiro barv in materialov namensko delujejo bolj “hladno”. Ta kontrast prispeva k občutenju prostornosti. Ne nazadnje kombinacije barv in različnih materialov omogočajo ustvarjanje značilnih ambientov.

Velika skrbnost in ustvarjalna domiselnost pri iskanju rešitev sta bili posvečeni piljenju ergonomičnosti, oblikovanja in tudi oblazinjenja in okrasnih oblog v notranjosti.

Štiri različice opreme potniškega prostora

Ta model ponuja nabor petih različic opreme potniškega prostora, ki jih je možno kombinirati z različnimi paketi opreme (glede na trg).

Na voljo so tri izvedenke potniškega prostora v kombinaciji s petimi različicami (glede na trg):

LIFE: črna armaturna plošča, usnjen volan, z moškimi oblekami navdihnjene črne sedežne prevleke.

BUSINESS: enako kot paket Life z več opreme.

ZEN: sedežne prevleke iz kombinacije blaga in usnja ali za doplačilo prevleke Riviera iz temno rjavega ali črnega usnja z usklajeno barvo armaturne plošče, čokoladno rjavi okrasni šivi.

INITIALE PARIS: črna ali peščeno siva armaturna plošča z okrasnimi šivi ogleno ali srebrno sive barve, sedežne prevleke iz necepljenega usnja napa v prelivajoči se kombinaciji odtenkov sive ali v enotni črni barvi, volan v usnju napa.

Po vzoru modelov Clio in novi Espace bo imel tudi Talisman različico z oznako Initiale Paris, ki je sopomenka za najboljše, kar Renault ponuja na področju ugodja in storitev.

Enostavna multimedijska izkušnja

V osnovnem paketu opreme ima  avtoradio s 4,2-palčnim (11 cm) zaslonom. Ta ima digitalni radijski sprejemnik (glede na trg), ki prinaša sprejem brez motenj in digitalno kakovost zvoka (na ravni zgoščenke). V signal so vgrajena besedilna sporočila: opis predvajanih zvočnih vsebin, obvestila o prometu in vremenu, najnovejše vesti ipd.

Srednja raven opreme  vsebuje povezljivo multimedijsko tablično napravo R-Link 2 z vodoravnim 7-palčnim (18 cm) zaslonom.

Najvišja raven opreme vsebuje napravo R-Link 2 s pokončnim 8,7-palčnim zaslonom (22 cm) in sistemom Bose Surround Sound.

talisman-notranjost-2015

Celovit nabor naprednih pripomočkov za vožnjo (ADAS)

Za varovanje: aktivni tempomat z radarjem, sistem samodejnega zaviranja v sili.

Za opozarjanje: Sistem LDW – opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, sistem ohranitve varnostne razdalje, za prekoračitev hitrosti s prepoznavo prometnih znakov, opozarjanje na mrtvi kot.

Za pomoč: kamera za vzvratno vožnjo, sistem za prostoročno parkiranje, samodejno preklapljanje med zasenčenim in nezasenčenim snopom žarometov, Head Up projekcijski zaslon, samodejna parkirna zavora, prostoročno odpiranje prtljažnika.

Od kje ime Talisman?

Imena, ki jih Renault daje svojim modelom, so vedno izbrana tako, da simbolično odražajo obliko in značaj avtomobila na vseh trgih, kjer so naprodaj.

Talisman … je karizmatično ime, ki pričara občutek zaščitništva in moči. Talisman je lahko izgovorljiv in razumljiv po vsem svetu.

To trizložno ime gre zlahka in tekoče z jezika, a vendar poudarja močan značaj avtomobila in energijo, ki jo ta izžareva. Kombinacija čvrstih in plemenitih oblikovnih potez in novih tehnologij izraža skrb za varnost in zaščito.