Takole izgleda novi Citroën C6

Saloni

Na avtomobilskem salonu v Pekingu 2016 Citroën predstavlja novega Citroëna C6. Statusno limuzino segmenta D upper business dolžine 4,98 m, ki jo je razvila njegova mešana družba DongFeng in jo bodo proizvajali v obratu Wuhan, bodo začeli na Kitajskem tržiti ob koncu leta. Triprostorska limuzina, ki bo kot pravi paradni konj znamke nadgradila Citroënov prodajni […]

Na avtomobilskem salonu v Pekingu 2016 Citroën predstavlja novega Citroëna C6. Statusno limuzino segmenta D upper business dolžine 4,98 m, ki jo je razvila njegova mešana družba DongFeng in jo bodo proizvajali v obratu Wuhan, bodo začeli na Kitajskem tržiti ob koncu leta. Triprostorska limuzina, ki bo kot pravi paradni konj znamke nadgradila Citroënov prodajni program na Kitajskem, se ponaša z moderno in tekočo stilsko zasnovo ter nudi visoko raven zmogljivosti v notranjosti, zlasti po zaslugi medosne razdalje 2,90 m. Notranjost je posvečena dobremu počutju in zvesta duhu Citroëna, saj ponuja obilo prostornosti, kakovostne materiale in vsakodnevno uporabne funkcije za udobje vseh potnikov.

Po lansiranju novega C4 na Kitajskem ob koncu leta 2015 zdaj Dongfeng Citroën polaga zadnji kamen svojega ofenzivnega naskoka na pomemben avtomobilski segment triprostorskih limuzin s predstavitvijo novega Citroëna C6. Slednji bo dodatno obogatil že tako zaokrožen in homogen prodajni program, ki se prilagaja zahtevam kitajskega trga in ga tvorijo C-Elysée, C4, C4 L in C5.

Novi Citroën C6, ki je bil razvit v kooperaciji z družbo DongFeng, dokazuje, da je znamka sposobna prodreti v visoki tržni segment, ki je na Kitajskem bistvenega pomena, to so triprostorske limuzine segmenta D-upper business. Znamka Citroën bo ob podpori svoje dediščine in strokovno podkovanega znanja dokazala, da je sposobna prodreti na trg vozil višjega cenovnega razreda in vanj vnesti svojo interpretacijo avtomobilskega segmenta, v katerem sicer veljajo strogi standardi. V ta namen bo izkoristila optimizirano konstrukcijsko osnovo z novo generacijo električne/elektronske arhitekture, ki omogoča vgradnjo opreme najnovejše generacije.

novi-c6-notranjost

Novi Citroën C6, ki ga proizvajajo v Wuhanu, je plod tesnega sodelovanja med oblikovalskima studioma in oddelkoma za raziskave in razvoj v Franciji in na Kitajskem. Vozilo vsebuje vse Citroënove sestavine, ki jih zahtevajo zelo stroge zapovedi tega avtomobilskega segmenta. Poleg modernih in tekočih stilskih linij Citroën C6 ponuja izjemno kakovostno notranjost s čisto posebnim poudarkom na potniški kabini (prostornost, ambient, materiali), sedežih in tehnologiji, da lahko vsem potnikom zagotovi najvišjo stopnjo udobja. S tem lahko ponudi idealen odgovor na pričakovanja tržišča z vidika dimenzij, statusnega simbola, vzdržljivosti, prostornosti in udobja za vse potnike.

Po zaslugi nove električne/elektronske arhitekture ima novi C6 vgrajene tehnologije, ki poenostavijo vožnjo in zagotavljajo varnost, kot so na primer odčitavanje prometnih znakov s prepoznavanjem omejitve hitrosti, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop, sistem Active Safety Break, kamera Vision 360 …

Omenjena oprema bo podrobno razkrita ob pričetku prodaje vozila.

Novi Citroën C6 bo podrobno predstavljen v drugem polletju 2016, njegovo trženje na Kitajskem pa bo steklo ob koncu letošnjega leta.