Tajda: Varna vožnja za voznike začetnike

Aktualno, Blog, Zanimivosti

Vozniški izpit sem opravila pred dvema letoma. Takrat priznam, sploh nisem razmišljala o tečaju varne vožnje, ki ga mora vsak mladi voznik opraviti v dveh letih po opravljenem izpitu.

Vozniški izpit sem opravila pred dvema letoma.

Takrat priznam, sploh nisem razmišljala o tečaju varne vožnje, ki ga mora vsak mladi voznik opraviti v dveh letih po opravljenem izpitu. Letos pa se je kar naenkrat začel bližati in razmišljati sem začela, kje naj ga sploh opravim. Priznam, da mi je bilo pred prijavo kar malce nelagodno in zoprno, saj sem imela občutek, da vozim premalo, takšne in podobne občutke pa je z mano delila tudi večina mladih voznikov, ki jih poznam.

varnavoznja (1 of 4)

Tako sem se odpravila na tečaj varne vožnje na Raceland v Krško. S kar precej treme sem se pridružila ostalim tečajnikom in kar hitro ugotovila, da smo vsi na istem in da se prav nihče ne počuti odlično. Nelagodje se je skoraj nemudoma po začetku tečaja spremenilo v navdušenje. Izvedela sem veliko koristnih nasvetov, preiskusila vožnjo v takih in drugačnih razmerah, se dobro odrezala na testih zaviranja in spoznala, da sem ne ravno odličen, vsekakor pa dober šofer. Da sem se na tečaju počutila tako dobro, gre vsekakor zahvala našemu inštruktorju gospodu Marjanu Selku, ki je znal na zelo prepričljiv in življenjski način razložiti različne situacije na cesti in v prometu ter nam povedati, kako reagirati v dotični situaciji.

Tečaj varne vožnje je torej zelo koristna izkušnja in bi jo priporočila prav vsem – tistim, ki vozijo premalo, da pridobijo dovolj “vozniške” samozavesti, kakor tudi tistim, ki brezglavo divjajo po naših cestah. Prvim zato, da samozavest pridobijo, drugim pa zato, da se jim mogoče malce približa občutek, kaj vse jih lahko čaka na cesti. Center varne vožnje Raceland Krško priporočam vsem šoferjem.

varnavoznja (2 of 4)

Kako je izgledal tečaj varne vožnje izveste v reportaži, ki bo objavljena na Avto.Over.Net.

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.