Svetovni MXGP prvak Tim Gajser to nedeljo v Šentvidu pri Stični

Zanimivosti

Fenomenalni Tim Gajser se bo v nedeljo 18. septembra, na svojih tovarniški HRC Hondi prvič predstavil na dirki pred domačo publiko kot novi kralj razreda MXGP. To bo zgodovinski dogodek za vse ljubitelje bencinskih športov.  Za to priložnost so se pri AMD Šentvid pri Stični še posebno dobro pripravili. Proga na ‘Cukrci’ kot ji pravijo domačini, […]

tim gajser v sloveniji

Fenomenalni Tim Gajser se bo v nedeljo 18. septembra, na svojih tovarniški HRC Hondi prvič predstavil na dirki pred domačo publiko kot novi kralj razreda MXGP. To bo zgodovinski dogodek za vse ljubitelje bencinskih športov. 

Za to priložnost so se pri AMD Šentvid pri Stični še posebno dobro pripravili. Proga na ‘Cukrci’ kot ji pravijo domačini, bo najboljše domače in hrvaške motokrosiste pričakala v popolni podobi.

Prav letos pa v AMD Šentvid pri Stični praznujejo kar 70 let obstoja in 60 let organizacij motorističnih dirk. Tu na tej stezi pa letos obeležujejo že 40 let dirkanja v motokrosu. V društvu z izjemno tradicijo bodo s spominsko slovesnostjo počastili letos preminulega Jožeta Zidarja, nekdanjega predsednika in enega od najbolj zaslužnih članov za odlične dirke na tej stezi. Ob podpori glavnega sponzorja Avto Triglav bo prizorišče podobno urejeno kot na dirkah MXGP, saj se bo slovenski javnosti prav tu predstavil novi fiatov poltovornjak Fullback. Fiat Professional je sicer uradni partner dirk MXGP.

Pri Monster energy pa bodo poskrbeli za poseben prostor, kjer bo Tim Gajser podpisoval avtograme,  podobno kot to počne na dirkah za svetovno prvenstvo. A ne po poskrbljeno le za obiskovalce in navijače ampak tudi za tekmovalce. Vsak tekmovalec, v vsaki posamezni kategoriji, ki bo prvi zapeljal do prvega ovinka po štartu, bo namreč prejel finančno nagrado.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN ob 14. uri. Druge vožnje se bodo končale po 17. uri, nato sledi podelitev pokalov najboljšim.