Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Aktualno

Zavod Varna pot se skupaj z vladnimi in nevladnimi organizacijami že šesto leto zapored pridružuje mednarodnemu gibanju in obeležitvi Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesrec. V počastitev Svetovnega dne spomina bo v soboto, 17. novembra 2012.

Zavod Varna pot se skupaj z vladnimi in nevladnimi organizacijami že šesto leto zapored pridružuje mednarodnemu gibanju in obeležitvi Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesrec.
 

V počastitev Svetovnega dne spomina bo v soboto, 17. novembra 2012, ob 17. uri v Rdeci dvorani Mestne hiše v Ljubljani ob glasbeni spremljavi predstavljen pesniški prvenec Opus Pomladi* iz zbirke Darilo življenju avtorice Brede Marije Kovše, ambasadorke Zavoda Varna pot, in prižgali svečko miru.
 
F45AC008-2F2A-11E2-8B79-E7A465B94067
 
Na kulturno-umetniški prireditvi, ki jo bo povezovala novinarka in penologinja dr. Damjana Žišt, bodo spregovorili:
dr. Danilo Türk; Predsednik RS
Zoran Jankovič; Župan MO Ljubljana
Barbara Brezigar; Državna sekretarka, Ministrstvo za notranje zadeve
mag. Bojan Žlender; v.d. gen. dir. Direktorata za promet, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor
Stanislav Veniger; Generalni direktor Policije
Ljubo Zajc; Direktor Javne agencije RS za varnost prometa
dr. Danijel Starman; Predsednik Avto-moto zveze Slovenija
Robert Štaba; Predsednik Zavoda Varna pot
 
Na prireditvi se bodo predstavili tudi Godalni kvartet Flažolet ter Dekleta z Golega.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj z nami obeležite Svetovni dan spomina ter hkrati tudi peto obletnico Zavoda Varna pot.
 
* Pesniška zbirka Opus Pomladi bo na voljo na sami prireditvi, od 17. novembra 2012 dalje pa v prodaji tudi preko Zavoda Varna pot. Cena knjižice bo 10,00 € + DDV. Zbrana sredstva iz prodaje bomo namenili za izvajanje preventivno-izobraževalnih programov Zavoda Varna pot za otroke in mladostnike.