Svetovni avto leta 2015 je Mercedes-Benz razred C

Poslovno

Na slovesni podelitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku so razglasili zmagovalce izbora »World Car Awards 2015«. Mercedes-Benz je na letošnjem izboru slavil v kar treh od petih kategorij, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu. Zmagovalec izbora in naziv Svetovni avto leta je prejel razred C. Popoln uspeh na izboru za svetovni avto […]

Na slovesni podelitvi na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku so razglasili zmagovalce izbora »World Car Awards 2015«. Mercedes-Benz je na letošnjem izboru slavil v kar treh od petih kategorij, kar doslej še ni uspelo nobenemu proizvajalcu. Zmagovalec izbora in naziv Svetovni avto leta je prejel razred C.

mercedes_nagrade

Popoln uspeh na izboru za svetovni avto leta je letos uspel znamki Mercedes-Benz. Razred C je prejel nagrado »World car of the year 2015« oz svetovni avto leta. S kupe je bil izglasovan za »World Luxury Car 2015« oz luksuzni avto leta 2015. Super športnik Mercedes-AMG GT je osvojil nagrado »World Performance Car 2015« oz športni avto leta 2015.

Mercedes-Benz je edini proizvajalec, ki mu je uspelo osvojiti kar tri od petih nagrad. Je rezultat izjemne priljubljenosti znamke Mercedes-Benz in zadovoljstva njihovih voznikov. Mednarodna komisija je sestavljena iz 75 mednarodno priznanih novinarjev iz celotnega sveta. Podelitev poteka v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku.

mercedes-nagrada

Mercedes-Benz je že prejemal pomembne nagrade na svetovnem izboru. Leta 2014 je razred S prejel nagrado v kategoriji »World Luxury Car«, leta 2012 je S 250 CDI BlueEFFICIENCY postal zmagovalec kategorije »World Green Car«. Isto nagrado je tudi leta 2007 prejel E 320 BlueTEC.