Svetovna premiera za novega Peugeota 208

Novosti

Novi Peugeot 208 je bil širši javnosti prvič predstavljen na 85. Ženevskem avtomobilskem salonu odet v barvo Orange Power. Tej živahni, mladi in dinamični barvi karoserije se bosta zdaj pridružili še dve teksturirani barvi karoserije Ice Grey in Ice Silver z zares inovativnim videzom, kar bo premierno na svetu na voljo za vozilo serijske izdelave. […]

Novi Peugeot 208 je bil širši javnosti prvič predstavljen na 85. Ženevskem avtomobilskem salonu odet v barvo Orange Power. Tej živahni, mladi in dinamični barvi karoserije se bosta zdaj pridružili še dve teksturirani barvi karoserije Ice Grey in Ice Silver z zares inovativnim videzom, kar bo premierno na svetu na voljo za vozilo serijske izdelave.

Novi_208_peugeot

Novi Peugeot 208

Novi Peugeot 208, ki bo v Evropi na prodaj od junija 2015 dalje, je rezultat celovitega delovnega programa, v okviru katerega so bila čisto vsa področja deležna istega truda. Poleg nove kovinske barve karoserije Orange Power, ki je bila prvič videna na zadnjem avtomobilskem salonu v Ženevi, se bosta paleti barv, ki bo na voljo od pričetku prodaje, pridružili še dve nadvse inovativni barvi karoserije s teksturo. Odslej pa bosta na voljo tudi dva paketa za individualizacijo podobe zunanjosti ali notranjosti novega PeugeotA 208.

208_notranjost_nova

Povsem novi teksturirani barvi karoserije

Od lansiranja dalje bo novi Peugeot 208 na voljo v dveh novih barvah karoserije, ki sta nadvse inovativni in povsem nekaj drugega od klasične ponudbe: Ice Grey in Ice Silver.

S tehnične plati gre za pomembno prelomnico, ki je bila podprta z mednarodnim patentom. Proizvodnja teh barv karoserije, ki sicer poteka neposredno v tovarni Poissy (Francija), je dokončno stekla po skoraj 4-letnem razvojnem procesu. Spodnji sloji (protikorozijska obdelava, temeljni premaz in barvna osnova) so enaki kot pri klasični kovinski barvi, sestava in nanos laka pa sta prava inovacija. Lak vsebuje teksturne sestavine in pa tudi drobne delce silicija in mikro kroglice poliamida. Silicijevi delci zmešani s smolo dajo barvi mat učinek, vzdržljivost in zrnatost, medtem ko poliamidne kroglice zagotavljajo čisto posebno teksturo barve.

Glede na to, da so spodnji zaščitni sloji in sloj temeljne barve povsem enaki, lahko en sam robot dela tako s klasičnimi barvami karoserije kot s tudi teksturiranimi barvami. Ta industrijska inovacija je omogočila večjo prožnost proizvodnega procesa, dostopnost tega tipa končne obdelave barv karoserije širši javnosti in konkurenčne cene tovrstnih barv.

Sveže in moderne možnosti za oblikovanje po meri

Novi Peugeot 208 je povezan s svojim časom ter poleg bogate barvne palete in številne opreme ponuja tudi izvirne in sveže možnosti za oblikovanje po meri.

208GTi_zunanjost

Od drugega nivoja opreme dalje sta za opcijsko vgradnjo v tovarni na voljo dva paketa za oblikovanje zunanjosti po meri. Paket Menthol White je bil v kombinaciji z barvo Orange Power predstavljen na Ženevskem salonu. Paket Menthol White z dodatki v beli barvi prinaša dinamičen in eleganten ambient.

Nov paket Lime Yellow je osupljivo zabaven in moderen. Med drugim se prečudovito prilega teksturirani barvi karoserije Ice Silver.

Zahvaljujoč bogati paleti raznolikih barv karoserije, ponudbam za oblikovanje zunanjosti in notranjosti po meri in pa tudi novim platiščem inovativnega videza (klasičen diamantni rez, sekvenčni diamantni rez ali lasersko graviranje) novi Peugeot 208 nudi svojim kupcem izbor izvedenk, ki bodo znale ugoditi današnjim pričakovanjem po diferenciaciji.