Svetovna premiera novega VW Pola

Aktualno, Novosti

Volkswagnov Polo, ki so ga doslej izdelali že v skoraj 14 milijonih primerkov, je povsod po svetu avtomobilski favorit mnogih voznikov in voznic.

Volkswagnov Polo, ki so ga doslej izdelali že v skoraj 14 milijonih primerkov, je povsod po svetu avtomobilski favorit mnogih voznikov in voznic. Včeraj se s svetovno premiero v Wolfsburgu predstavlja najnovejša, v mnogo­čem izpopolnjena generacija te kompaktne uspešnice. Značilnosti: novi motorji, nova tehnika in nov videz.

Novi Polo se lahko pohvali z edinstvenim naborom tehnologij za večje udobje in varnost: kot eden prvih modelov v svojem razredu bo Polo (od jeseni) opcijsko na voljo z markantnimi LED-žarometi. Elektromehanski servo volan zagotavlja boljše krmilne lastnosti, serijska funkcija več­nalet­nega zaviranja pa po trčenju samodejno poseže v zaviranje. Poleg naštetega o najsodobnejši tehnološki ravni pričajo tudi rešitve, kot so sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in avtomatsko uravna­vanje razdalje (ACC).

novi vw polo 2014

Za Polo so na novo zasnovali tudi radijske in radijsko-navigacijske sisteme, ki s programsko in strojno opremo sledijo Golfovemu svetu infotainmenta. Sistem omogoča (odvisno od izbrane izvedbe) funkcije, kot so Bluetooth audiostreaming, senzorsko zaznavanje približevanja zaslonu na dotik, povečevanje/pomanjševanje zemljevidov v navigacij­skem režimu in povezavo mobitela z zunanjo avtomobilsko anteno preko indukcijskega vmesnika.

V Volkswagnu so poleg tega v celoti prenovili paleto učinkovitih bencin­skih in dizelskih motorjev za Polo. Prav vsi motorji tako izpolnjujejo zahteve standarda EU 6; obenem so vsi tudi opremljeni s sistemom start-stop in z rekuperacijo.

Vizualno je novi Polo mogoče prepoznati po drznejšem dizajnu spred­njega dela in zadka. Sveže barve, novi materiali za notranjost in številni drugi elementi opreme poskrbijo za dovršenost novega Volkswagna.

Nova generacija Pola bo na trg zapeljala letos spomladi. Najprej v Nemčiji – mimogrede, tam bo osnovna cena avtomobila kljub izboljšani opremi in novi tehniki ostala enaka kot pri predhodniku. Podobno kot ob prihodu modelov up! in Beetle bo Volkswagen ob začetku prodaje v Evropi na trg poslal tudi ekskluzivno opremljen promocijski model: Polo Fresh. Ta posebni, nadstandardni model bo na voljo v petih barvah, z eksklu­zivno opremo in dvobarvno zasnovo notranjosti.