Svetovna premiera modela Boxster Spyder

Novosti

Porsche s svetovno premiero novega modela Boxster Spyder odpira kabrio sezono 2015. Puristični športni avto bo prvič predstavljen na mednarodnem salonu v New Yorku. Novi vrhunski model odprtega dvosedežnika ohranja svojskost prejšnjega Spyderja, ki si je medtem že ustvaril status kultnega avtomobila. Klasična platnena streha se tako spet odpira ročno in tudi menjalnik je na […]

Porsche s svetovno premiero novega modela Boxster Spyder odpira kabrio sezono 2015. Puristični športni avto bo prvič predstavljen na mednarodnem salonu v New Yorku. Novi vrhunski model odprtega dvosedežnika ohranja svojskost prejšnjega Spyderja, ki si je medtem že ustvaril status kultnega avtomobila. Klasična platnena streha se tako spet odpira ročno in tudi menjalnik je na voljo izključno ročni.

Kot prvotni roadster ponuja Boxster Spyder klasično športno doživetje vožnje v kombinaciji z zmogljivostmi današnjega časa. To pomeni čvrsto športno podvozje, spuščeno za 20 mm, zavore iz modela 911 Carrera, bolj direkten volan in 3,8-litrski šestvaljni motor z močjo 375 KM (276 kW). Zato pa bosta voznik in sovoznik deležna neposrednega občutenja športnega avtomobila, ki ga zagotavlja najlažji in obenem najmočnejši Boxster z neprekosljivo vozno dinamiko. Za pospešek od nič do 100 km/h porabi le 4,5 sekunde, končna hitrost pa je 290 km/h. Normirana poraba goriva (NEVC) znaša 9,9 l/100 km.

Boxster-Spyder-P15_0209_a4_rgb

Boxster Spyder s svojim svojskim dizajnom povzema slogovne elemente legendarnih Porschejevih športnih in dirkalnih modelov. Tako sta za vzglavnikoma preko dolgega zadnjega pokrova speljani dve markantni podolgovati aerodinamični izboklini – kot poklon modelu 718 Spyder iz 60. let prejšnjega stoletja. Delno mehanska, praktična konstrukcija zložljive strehe spominja na Porschejeve starejše roadsterje. Stranski odprtini za zajem zraka soustvarjata značilni dizajn silhuete. Sprednji del in zadek sta povzeta po modelu Cayman GT4.

Notranjost novega vrhunskega modela je bolj kot pri katerem drugem Boxsterju prilagojena temu, da bi voznik čim bolj nemoteno lahko užival v vožnji. Sedeža za voznika in sovoznika sta zasnovana kot lahki športni školjki s poudarjenimi stranicami.  Novi športni volan s premerom 360 mm omogoča, da je roadster s sredinsko vgrajenim motorjem pri vodenju živahen in natančen.

V skladu s puristično zasnovo in zaradi čim večjega prihranka na masi vozilo v serijski opremi nima niti radia niti klimatske naprave, oboje pa vam lahko tovarniško vgradijo opcijsko in brez doplačila. Poleg tega je na voljo celotni spekter avdiosistemov za Boxsterja. Tako lahko na primer po želji naročite sistem Porsche Communication Management (PCM), vključno s posebnimi funkcijami.

Boxster Spyder pride na trg julija, pri trgovcih pa ga je mogoče naročiti že zdaj. Cene za nemški trg, vključno z DDV in deželno opremo, se začnejo pri 79.945 EUR.