Študija ŠKODA VisionC

Aktualno, Saloni

Škoda nadaljuje svojo ofenzivo z dinamičnimi modeli in oblikovalskimi novostmi. Češki avtomobilski proizvajalec v Ženevi predstavlja spektakularno oblikovalsko študijo “ŠKODA VisionC”.

VisionC

Škoda nadaljuje svojo ofenzivo z dinamičnimi modeli in oblikovalskimi novostmi. Češki avtomobilski proizvajalec v Ženevi predstavlja spektakularno oblikovalsko študijo ŠKODA VisionC.

5-vratni kupe s čustveno prevzeto obliko je pionir naslednje faze oblikovalskega razvoja Škode, ki hkrati predstavlja možnosti za inovativne karoserijske koncepte. “ŠKODA VisionC” navdušuje z ekspresivno in dinamično obliko ter najsodobnejšimi tehničnimi rešitvami, nizkimi emisijami, nizko maso in optimizirano aerodinamiko.

VisionC

 

Škoda je v vzponu,” tako predsednik uprave družbe Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland. “Točno pred tremi leti je ‘VisionD’ pomenil začetek in oblikovalski mejnik v  naši modelski ofenzivi. Škoda svoj nekajletni razvoj modelov in oblikovanja s študijo ‘ŠKODA VisionC’ postavlja na povsem novo raven. Čedalje več pozornosti je usmerjene v obliko­vanje, pri čemer Škoda dokazuje svojo emocionalno karizmatičnost in moč znamke. ‘ŠKODA VisionC’ razkriva izjemne oblikovalske in inženirske potenciale drube, pri tem pa poudarja dinamičnost in pomen ene izmed najbolj tradicionalnih avtomobilskih znamk. V prihodnjih letih načrtujemo rast z uvajanjem vedno bolj izpopolnjenih avtomobilov in z utrditvijo našega položaja mednarodno uveljavljene volumenske znamke,” pravi prof. dr. Vahland.

Posebnosti

Dizajn: ekspresiven, dinamičen, emocionalen, okolju prijazen
Koncept: prvi Škodin kupe
Značilna Škodina funkcionalnost: kupe z velikim pokrovom prtljažnika
Okolje: nizka stopnja emisij CO2 v vrednosti 91 g/km izpolnjuje stroge zahteve standarda EU2020
Tehnologija: predserijski koncept pogona, nizka masa in optimizirana aero-dinamika (količnik zračnega upora cX: 0,26)
Najsodobnejši multimedijski sistem: veliki zasloni za voznika in sopotnike