Študija: SEAT Ibiza CUPSTER

Aktualno, Novosti

SEAT na srečanju ob Vrbskem jezeru 2014 predstavlja popolnoma odprt model, ki je namenjen uživačem. Dinamično osnovo zagotavlja Ibiza CUPRA z motorjem TSI z močjo 132 kW (180 KM) in avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG. “Ibiza je in ostaja srce Seata – je mladosten in dinamičen avto z emocionalnim dizajnom, izjemnim občutkom za praktičnost […]

SEAT na srečanju ob Vrbskem jezeru 2014 predstavlja popolnoma odprt model, ki je namenjen uživačem.

Dinamično osnovo zagotavlja Ibiza CUPRA z motorjem TSI z močjo 132 kW (180 KM) in avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG. “Ibiza je in ostaja srce Seata – je mladosten in dinamičen avto z emocionalnim dizajnom, izjemnim občutkom za praktičnost ter odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo,” tako Jürgen Stack¬mann, predsednik uprave družbe SEAT.

IbizaCupstert

Prav vsaka Ibiza buri domišljijo s svojo emocionalno in dinamično zasnovo, kar je eden izmed najpomembnejših razlogov za nakup tega najuspešnejšega modela španskega proizvajalca. Seatov oblikovalski oddelek je pri Ibizi CUPSTER presenetil s povsem novo interpretacijo zasnove: medtem ko je trup vse do ramenske linije enak kot pri serijski izvedbi Ibize CUPRA, pa je vozilo v zgornjem delu povsem odprto.

Ta dvosedežni avto za uživače namreč nima strehe, celo klasično vetrobransko steklo je na obeh straneh razpotegnjeno okoli sprednjih vogalov vzdolž stranic vozila. Kljub temu sta voznik in sovoznik dobro zaščitena, ker je položaj sedenja v primerjavi s serijsko izvedbo kar 80 mm nižji. Zasnova Ibize CUPSTER nas prevzame v popolnoma novih dimenzijah – je širša, bolj ploska in še močnejša.

Model, ki ga je zasnoval in izdelal oddelek SEAT Deisgn, je lakiran v unikatnem barvnem odtenku “new orange”. Temno sivi prtljažnik za sedežema je v klasičnem balonastem (double-bubble) slogu in deluje kot otok v morju bleščeče oranžne. Notranjost je puristična in se zgleduje po dirkalnih različicah Ibize, ki so sodelovale na tekmovanjih Ibiza Trophy, ki se odvijajo v več evropskih državah. Minimalistični instrumenti, v črno alkantaro oblečena armaturna plošča in globoko nameščena tekmovalna školjkasta sedeža ustvarjajo pravo dirkalno vzdušje. Volan je oblečen v prav posebno vrsto usnja: pravo anilin usnje je prebarvano in nima pigmentnega sloja, struktura ima odprte pore, zato je izjemno mehko in prijetno na dotik.